SLJEDEĆA POSTAJA MILANO

U Glasgowu dodijeljene MTV EMA nagrade

10.11.2014 u 15:58

Bionic
Reading

Hip-hop kraljica Nicki Minaj je dominirala u ulozi voditeljice, Ariana Grande, One Direction, Katy Perry i 5 Seconds Of Summer su otišli kućama sa po dvije EMA nagrade

Jedan od najvećih godišnjih glazbenih događaja, koji slavi najpopularnije svjetske izvođače, 2014 MTV EMA, je obilovao nesvakidašnjim, neočekivanim trenucima, suradnjama koje se viđaju jednom u životu, i uzbudljivim nastupima koji će, bez sumnje, ostati zabilježeni u povijesti. Ovogodišnji show je SSE Hydro dvoranu u Glasgowu petvorio u nezaboravnu ekstravaganzu, koja je gledatelje provela kroz vrijeme i katapultirala ih kroz uspomene na neobične trenutke u dvadesetogodišnjoj povijesti MTV EMA.

Na početku showa publika se 'transportirala' natrag u 1994. godinu kada je, tada mlada Nicki Minaj, u svojoj spavaćoj sobi, po prvi put u životu gledala MTV EMA dodjelu, da bi se zatim lansirala u budućnost, baš na vrijeme za svoj veliki ulazak na 2014 MTV EMA. 'Her Minajesty' je zaista gospodarila cijelom večeri, a kući je odnijela i nagradu u kategoriji 'Najbolji Hip-hop izvođač', dok je publiku počastila izvedbama svojih najvećih hitova uključujući i 'Super Bass', 'Anaconda', a po prvi put je predstavila i svoju novu pjesmu 'Bed Of Lies' tokom koje joj se, na veliko iznenađenje publike, pridružila i Skylar Gray. Voditeljica je publiku u Glasgowu počastila uzviknuvši 'ja častim ovu turu', nakon čega ih je ih je 'obasula' novčanicama sa svojim likom, dovoljno za 1.000 besplatnih pića.

Jedan od najvećih rock bendova svih vremena, velikani U2 su po peti put izašli na MTV EMA scenu kada su izveli skromnu, nerazmetljivu verziju pjesme 'Every Breaking Wave', uz pratnju gudačkog orkestra. Alicia Keys je izvela inspirativnu pjesmu 'We Are Here', koja je bila nominirana u kategoriji 'Najbolja pjesma s porukom', a njezin nastup je obasjao publiku u SSE Hydro dvorani, ali i gledatelje širom svijeta. Pobjednica u kategorijama 'Najbolja pjesma' i 'Najbolji ženski izvođač' Ariana Grande je letjela iznad publike u akrilnoj fotelji na napuhavanje, da bi zatim izvela medley svojih hitova 'Problem' i 'Break Free' u nastupu inspiriranim 'Barbarella' filmom. Ed Sheeran je svoju pjesmu 'Thinking Out Loud' s prvog mjesta lista donio na MTV EMA scenu, osvjetlivši pozornicu svojim nastupom koji je uključivao i kompleksnu glazbenu kutiju.

Rock legenda Ozzy Osbourne se trijumfalno vratio na MTV da primi 'Global Icon' nagradu. U iznenadnom nastupu kojim je odana počast Ozzyu, Simon Neil, iz Biffy Clyro benda, se pridružio gitarskoj legendi Slashu, kao i Myles Kennedy and the Conspirators, u epskoj izvedbiu klasika 'Crazy Train'. Electro-pop glazbenica Kiesza se sa Royal Exchange trga u Glasgowu, putem klasične crvene telefonske govornice, teleportirala u arenu, da bi zatim izvela svoju pjesmu 'Hideaway', uz podršku plesača, koji su se samo pojavljivali oko nje. Britanka Charli XCX je zapalila arenu izvevši svoje hitove 'Boom Clap' i 'Break The Rules', u glam-rock / punk aranžmanu, a rock dvojac iz Velike Britanije, Royal Blood, su uzdrmali dvoranu izvevši svoj hit 'Figure It Out', ispred vrištećih fanova, na sceni na sredini auditorija. Pobjednik u kategoriji 'Najbolji World Stage nastup', Enrique Iglesias je pozvao publiku da mu se pridruži u medley izvedbi pjesama 'Freak' i 'Bailando', dok su tisuće fanova osvijetlile parter SSE Hydro dvorane svojim LED narukvicama.

Ludilo je ipak prevladalo. Katy Perry je otkrila neobičnu opsesiju 'jastučićima' Nicki Minaj, a dalje u showu je ponovo odana počast pozadini reperice s 'butt putt' mini golf terenom u sredini arene. Redfoo se na sceni pojavio noseći kilt, da bi uručio nagradu bendu One Direction koji su trijumfirali u kategoriji 'Najbolji pop izvođač'. Ovo ne bi bilo toliko 'skandalozno' da on nije ranije, tokom intervjua na crvenom tepihu, otkrio da ne nosi donje rubljen, što su fanovi na društvenim mrežama izglasali koristeći hashtag #UnderFoosKiltEMA. U još jednom osvrtu na povijest grada domaćina ovogodišnjih EMA nagrada, David Hasselhof se pojavio lica obojenog plavom bojom i obučen kao 'BraveHoff'.

Prije završetka večeri 'kraljica Nicki' je najavila da će se 2015 MTV EMA nagrade održati u Milanu, u Italiji i to u Mediolanum Forum di Assago, u nedelju 25. listopada 2015. godine. Italija i Milano će biti domaćini i Expo 2015, 'Svjetske izložbe', čime će MTV EMA događaj zatvoriti godinu međunarodnih događaja koji će se održavati u Milanu.

2014 MTV EMA POBJEDNICI

Najbolja pjesma
Ariana Grande - 'Problem' feat. Iggy Azalea
Najbolji pop izvođač
One Direction
Najbolji ženski izvođač
Ariana Grande
Najbolji muški izvođač
Justin Bieber
Najbolji nastup uživo
One Direction
Najbolji novi izvođač
5 Seconds of Summer
Najbolji rock izvođač
Linkin park
Najbolji alternativni izvođač
30 Seconds to Mars
Najbolji Hip-Hop izvođač
Nicki Minaj
Najbolji izvođač elektronske glazbe
Calvin Harris
Najbolji izgled
Katy Perry
Najbolji Push izvođač
5 Seconds of Summer
Najbolji World Stage nastup
Enrique Iglesias
Worldwide Act/Najbolji Worldwide izvođač
Zhou Bichang (周笔畅)
Best Video/Najbolji video
Katy Perry - 'Dark Horse' feat. Juicy J
Biggest Fans/Najbolji obožavatelji
One Direction
Global Icon
Ozzy Osbourne