GORAN VIŠNJIĆ:

'U Americi vlada konstantna borba'

12.04.2013 u 09:44

Bionic
Reading

Šibenčanin Goran Višnjić karijeru više od deset godina gradi u Americi i trenutačno je zaokupljen promocijom ABC-jeve serije 'Red Widow' koja se premijerno počela emitirati u ožujku pa živi na relaciji New York - Los Angeles, gdje živi sa suprugom Ivanom i sinovima, šestogodišnjim Tinom i Vigom koji će uskoro proslaviti drugi rođendan

Osim serije, Goran je snimio i film 'The Counselor' koji je režirao Ridley Scott, a u njemu glume Brad Pitt, Javier Bardem, Michael Fassbender, Penélope Cruz i Cameron Diaz.

U stankama posla ipak je našao malo vremena za novinare Večermnjeg lista kojima je u intervjuu kazao kako je dobra i zanimljiva stvar kod glume što si konstantno u hvatanju novih uloga i želiš napraviti nešto novo i toga se još nije zasitio.

'Neke kolege me i danas pitaju u čudu: 'Zar zbilja još moraš na audicije?' A ja kažem, da, to je ovdje obavezno i normalno za većinu filmova. Glumac u Americi ima puno pokušaja, puno neuspjeha i puno situacija u kojima ipak na kraju ubode dobar projekt. Vlada konstantna borba. Ne možete se uljuljati i očekivati da ćete tako postati ili ostati zvijezda. Čak i izrazito popularni glumci moraju stalno razmišljati kako održati karijeru svježom' kazao je Višnjić za Večernji list.

Na pitanje o tome s kim se od holivudskih glumaca privatno druži odgovara:

'Snimanja filmova ovdje traju jako kratko i s ljudima s kojima glumite najčešće uspijete razviti samo profesionalni odnos. Privatno se družim s ekipom iz 'Hitne službe': Anthonyjem Edwardsom, Scotom Grimesom... Dobri smo prijatelji i često se viđamo. Ali nemam nikakvih drugih celebrity prijatelja.'


S obitelji će ponovo u Hrvatsku na ljeto. 'Tin je malo veći pa će cijelo ljeto provesti s bakama i djedovima. Volim razmišljati da ću ostati u Americi jer ovdje ima više posla, a kako klinci rastu, s njima je lakše putovati pa ćemo s vremenom biti sve mobilniji i moći češće kući', kaže glumac.

O filmu o generalu Anti Gotovini koji radi njegov punac Antun Vrdoljak tek kratko kaže da je u pripremi i da će mu biti velika čast glumiti generala jednog dana kada se film realizira. Prije toga, već u studenome, nakon odmora, počinje snimanje drugog nastavka trilogije 'Millennium'.

'To je za sada sigurno!' tvrdi Višnjić.