POLJSKI JAZZ

Trio Nowakowski nastupa u Avenue Mallu Zagreb

04.05.2012 u 20:01

Bionic
Reading

U subotu, 5. svibnja u 19 sati, Avenue Mall Zagreb u suradnji s Veleposlanstvom Republike Poljske ugošćuje renomirane poljske umjetnike - Trio Nowakowski koji pripremaju savršenu zabavu za sve ljubitelje džeza

Slavni poljski džezisti, Marcin Nowakowski, Marcin Urban i Marcin Kukiela dosad su dobili brojne nagrade i priznanja, a za hrvatsku publiku izvest će vrhunske autorske skladbe i klasike džeza. Ulaz je za sve posjetitelje slobodan

Poslušajte nagrađivane virtuoze na saksofonu, klavijaturama i gitari te uživajte u brojnim osvježenjima poljske kulturne baštine.

Avenue Mall Zagreb i Veleposlanstvo Republike Poljske pozivaju vas da dođite i svjedočite vrhunskom kulturno-glazbenom spektaklu jer vrijeme je za džez!

O članovima Trija Nowakowski:

Marcin Nowakowski je iskusan saksofonist kojeg su američki novinari proglasili 'europskim ambasadorom smooth jazza'. Osvajač je brojnih nagrada za solo albume 'Smooth Night' i 'Better Days'. Uz sudjelovanje na mnogim međunarodnim festivalima surađivao je i s umjetnicima poput Josea Carrerasa, Caroline Henderson, Paula Browna, Jeffa Lorbera, Paula Jacksona Jr i dr.

Marcin Urban je renomirani poljski pijanist, skladatelj, aranžer i producent. Osnivač je grupe 'Urban Noiz' s kojom radi na raznim projektima, a priprema i vlastiti nosač zvuka. Sklada pjesme, a autor je i glazbenih aranžmana za razne televizijske formate. Od 2008. je glazbeni ravnatelj, pijanist i aranžer u poljskoj ediciji popularnog glazbenog TV programa 'Ne zaboravi stihove'.

Marcin Kukiela
je gitarist i skladatelj koji je sudjelovao na mnogim natjecanjima i festivalima, a ove godine predstavljat će Poljsku na Eurosongu.