VRHUNAC TURNEJE

Trijumf Josipe Lisac u Areni

12.08.2013 u 11:16

  • +6

Josipa Lisac koncert u Pulskoj areni

Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic

Bionic
Reading

Naša najveća glazbena umjetnica, Josipa Lisac, održala je u subotu, 10. kolovoza, svoj prvi solistički koncert u pulskom amfiteatru pred 3500 oduševljenih posjetitelja

Vrhunac turneje povodom 40 godina objave 'Dnevnika jedne ljubavi' po prvi put je spojio Josipu i predivan ambijent Arene koju su pohodili obožavatelji iz cijele regije, Švicarske, SAD-a, Njemačke, Italije, pa čak i Australije.

Josipa im se odužila impresivnim setom započetim u 21.30 i ispunjenim originalnim, ali i nekim potpuno promijenjenim aranžmanima klasika poput 'Dok razmišljam o nama', 'Na, na, na, na' i 'Magla'. Sjajan bend, koji već godinama svira u istom sastavu – Gojko Tomljanović, Josip Grah, Borna Šercar, Davor Črnigoj i Elvis Penava – superiorno je proletio kroz koncert svojim vrhunskim interpretacijama u kojima su miješali rock, blues i jazz. Kao i svi Josipini koncerti, i ovaj je bio posvećen Karlu Metikošu, o čijem životu i radu su prikazana i četiri kratka filma.

Jedini gost koncerta bio je naš glasoviti pijanist Matej Meštrović koji je s Josipom odsvirao skladbu 'Janino ludilo' iz poznate rock opere 'Gubec Beg' na veliko iznenađenje svih gledatelja.

Pulski koncert trebao je završiti pjesmom 'Po prvi put' s 'Dnevnika', ali kompletna Arena fantastičnim aplauzom izmamila je još jedan bis na kojem je izvedena 'Ispočetka', nakon čega se vidljivo dirnuta Josipa poklonila sa svojim sviračima i zahvalila publici na nezaboravnoj večeri.