NOVI PROGRAM U TVORNICI

Trigger – okidač sasvim friškog i opako kvalitetnog zvuka

05.10.2011 u 13:55

Bionic
Reading

Dok ljubitelji vječno zelene i(li) davno prezrele glazbe još mrdaju bokovima na sasvim friško odbjeglu Britney Spears, Tvornica kulture odlučila je umjesto prašnjavih ritmova ponuditi nešto sasvim friško - Trigger

Od listopada u Tvornici kulture kreće novi program kojem treba zapamtiti ime: Trigger. Jednom mjesečno svima željnima opako friškog i kvalitetnog zvuka Trigger, uz pomoć sasvim svježih DJ-a iz inozemstva i najboljih domaćih snaga, nudi upravo to kroz electro, banger, house, acid, 8-bit ili techno zvuk.

Gost prvog Triggera, 28. listopada, jedno je od najboljih imena koje francuska elektronika trenutno može ponuditi, Digikid84. Uz lokalni support RRRamona i Trigger domaćina Bambija i Rachunice te Liikovih visualsa

Digikid84 vraća devedesete, ali pritom ne zaboravlja na fine synth dionice i masne bas linije. Njegove stvari u sebi podjednako sadrže Madonnin infantilni pop i Princeov bezobrazluk, a zanatski su producirane prema školi Thomasa Bangaltera iz Daft Punka. Nakon prvih EP-jeva 'Bboy Underground' i 'Supernature Love' zapalio je blogosferu, dok je najavni singl 'You got the Groove' završio kao iTunes singl tjedna. Digikid84 nam u Zagreb dolazi predstaviti svoj album, a nastup će začiniti i nekim od svojih odličnih remikseva Madonne, Freshloversa ili Chromea.

Brkati mačo muškarac za miksetom RRRamona je Yesh, organizator i rezident DJ klupskih večeri JabbaTon i Chew the Fat! Croatia. Novo ime znači i novi pogled na zabavu, pa će i Trigger iskusiti RRRamonovu 4x4 strast kroz electro house, tech house i bass. Nastupao je s Noisiom (Vision naopako), Jon Moreom (Coldcut), Krafty Kutsom, Girl Unit, Deeklineom, Skeptom, Last Japanom i DJ Questom, a od festivala na Exitu, Outlooku, Terraneu, Hideoutu i Seasplashu.

Rachunica je na glazbenom tržištu od 2005. godine kada je započeo kao DJ u KSET-u. Dvije godine kasnije, 2007, dolazi u Demode kolektiv kao izvođač i promotor tada najbolje klupske večeri u gradu. To što puno traži znači da zna što želi: artiste koji su tvrdi i žestoki, ali i originalni i plesni. To i nalazi u disco punk, noise, electro, 8-bit i noise punk krugovima. Svoju strogu selekciju puštao je na prvom Terraneo festivalu ove godine, Žednom uhu, Operaciji Grad i Velesajmu kulture. Nastupio je ispred velikih Gang of Four, Dangera, Yacht, Housemeistera i Health.

Umjesto da glazbu sprema u ladice i oko žanrova postavlja granice, Bambi se odlučio na radikalan rez: podijeliti glazbu na onu koju vrijedi puštati preko razglasa i na onu na koju se ne isplati trošiti struju. Drugi dio stalne postave Triggera struju kao DJ troši već osmu godinu, a počeo je također u KSET-u dok je ta ista struja bila jeftinija nego danas. Dvije tisuće četvrte Bambi s prijateljima pokreće Demode kolektiv s kojim pušta uz Dangera, Toxic Avengera, Headmana, MIT, Notwist, Animal Collective i tri puta prije Cariboua. Probaj ga uhvatiti na Elektrana Radiju gdje ponekad gostuje sa svojim setovima ili ga pronađi na soundcloudu.

Ulaznice u pretprodaji od 26. rujna potražite na blagajni Tvornice kulture svaki dan od 9 do 20 sati i na prodajnim mjestima Eventima

Digikit84: B.Boy Underground