JAKE IGRAČICE

Tko su najmoćnije žene Hollywooda

08.12.2011 u 10:19

Bionic
Reading

Dvadesetu godinu zaredom, najmoćnije žene Hollywooda okupljaju se kako bi proslavile svoja postignuća u svijetu zabave, a na vrhu popisa 100 najjačih igračica ove jake industrije koje je izabrao Hollywood Reporter žene su čija je karijera iza kamera, a ne na crvenom tepihu

Prva mjesta na listi najmoćnijih žena industrije zabave zauzele su Anne Sweeney, šefica Disney Media Networksa, Amy Pascal, šefica Sony Pictures Entertainmenta, Bonnie Hammer, direktorica NBCUniversal Cable Entertainmena, te Stacey Snider, direktorica Dreamworksa.

Glumica Jane Fonda i preminula redateljica Laura Ziskin počašćene su na svečanosti u Beverly Hills Hotelu koju je organizirao časopis Hollywood Reporter istom prilikom predstavljajući svojih tradicionalni godišnji popis 100 najmoćnijih žena industrije zabave, piše Huffington Post. 'Ovaj je popis važan jer priznaje postignuća žena u industriji u kojoj samo 16 posto žena ima moćne pozicije iza objektiva kamere', rekla je Janice Min iz Hollywood Reportera.

Chelsea Handler
, koja je zauzela 97. mjesto na listi, pozdravila je goste, među kojima su bili Nancy Grace (86. mjesto), zvijezda realityja i medijski mogul Bethenny Frankel (100. mjesto na listi), glumice Kate Bosworth i Emmy Rossum te američka starleta Kim Kardashian.
Glumica Kirsten Dunst i potpredsjednica Sony Picturesa Amy Pascal (druga na listi 100 najmoćnijih) održale su počasno slovo preminuloj producentici 'Spidermana' Lauri Ziskin koja je u lipnju ove godine izgubila bitku s karcinomom. Zaklada Laure Ziskin namijenjena istraživanju karcinoma do njezine je smrti prikupila 180 milijuna dolara.

Bivša šefica Paramount Picturesa, Sherry Lansing uručila je nagradu svojoj prijateljici Jane Fonda pohvalivši 73-godišnju glumicu za njezin pionirski rad na filmu, fitnesu, njezinu filantropiju i aktivizam. Lansing je podijelila priču s početka svoje karijere, kada je radila s Fonda na filmu 'Kineski sindrom'. Šefovi studija htjeli su promijeniti naslov filma, a umjesto da se svađa s nadređenima, Lansing je razgovarala s Jane Fonda.
'Rekla mi je: Jeste li korporativni alat?' prepričala je Lansing koja je rekla da ju je taj razgovor s Jane naučio da nikada ne dopusti da brojevi i istraživanja idu protiv njezinog instinkta te da su instinkti i strast vredniji od ostalih stvari.