OMIŠ GUITAR FEST

Tko je najbolji gitarist u ovom dijelu svijeta?

19.03.2013 u 14:25

Bionic
Reading

Do 5. travnja ove godine otvoren je natječaj za prijave na 4. međunarodni gitaristički festival Omiš guitar fest koji se održava od 18. do 20. travnja. Osim provjere tko je najbolji gitarist, i to u čak 13 kategorija, dobitnici mogu osvojiti bogate nagrade, a pobjednik natjecanja u klasičnoj gitari u kategoriji bez ograničenja u godinama na poklon dobiva ručno izrađenu gitaru u vrijednosti 5.000 eura

Međunarodni gitaristički festival Omiš guitar fest, koji se održava od 18. do 20. travnja ove godine, iz godine u godinu raste pa se tako očekuje preko 200 natjecatelja sa svih strana svijeta. Da nije riječ samo o frazi, govori podatak da iz Meksika stiže osam gitaristica, dok Nepal šalje pobjednika njihovog showa 'Guitar idol' kojeg prati televizijska ekipa iz Katmandua. Rok za prijave traje do 5. travnja pa je zadnji čas za sve gitariste da se prijave, pokažu što znaju i osvoje neku od brojnih nagrada.

Riječ je o jednom od najvećih gitarističkih natjecanja u ovom dijelu svijeta (pod pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića i grada Omiša te uz potporu Ministarstva kulture i Splitsko-dalmatinske županije), o čemu govori i podatak da su kvalitetu i značenje festivala prepoznali veliki svjetski brendovi i kompanije koji sudjeluju na festivalu kao sponzori poput Strings by mail (SAD), Savarez strings (Francuska) i Elixir strings (SAD), dok ovogodišnji fond nagrada za sve natjecatelje iznosi preko 10.000 eura, ne računajući 5.000 eura, na koliko je procijenjena gitara napravljena od hrvatske smreke graditelja gitara Željka Stubičara, koja će biti uručena pobjedniku natjecanja u klasičnoj gitari u kategoriji bez ograničenja u godinama.

Osim revijalnog dijela programa u kojem nastupaju neki od najboljih gitarista u regiji i na svijetu, samo natjecanje održava se u trinaest kategorija (klasična gitara, električna gitara, akustična gitara i glas, skladbe za klasičnu gitaru, skladbe za električnu gitaru, air guitara…).

Prijave za 4. međunarodni gitaristički festival Omiš guitar fest otvorene su do 5. travnja, a prijaviti se možete ovdje

Osim spomenutog novčanog fonda nagrada, pobjednike očekuje još čitav niz nagrada poput kotizacija i automatskog ulaska na gitarističke festivale u regiji (Srbija, BiH, Makedonija, Crna Gora), sedam noćenja za dvije osobe u Omišu, pokloni sponzora, sudjelovanje u ljetnim gitarističkim školama, ulaznice za koncerte, statute, pehari i diplome.

Uz čitav niz popratnih događanja, radionice, izložbu rock fotografija, izložbe nakita, modne revije gitara… organizatori su potvrdili dolazak španjolske flamenco atrakcije Barcelona flamenco - Puchero & group - jednog od najtalentiranijih mladih flamenco gitarista današnjice, ansambla Laurum iz Hrvatske, Mladena Pecovića, prošlogodišnjeg pobjednika u kategoriji električna gitara, i Vojina Kocića, osvajača 12 velikih svjetskih natjecanja u klasičnoj gitari. Također je najavljen zajednički nastup Gorana Krivokapića i Danijela Cerovića u duu Montenegrin uz promociju novog nosača zvuka, Darka Bageskog, Dragomira Herendića Dragiannija, Ivana Mihaljevića, Branka Bogunovića Piffa i mnogih drugih.

Više informacija o 4. međunarodnom gitarističkom festivalu Omiš guitar fest možete pronaći na službenim stranicama festivala www.omisguitarfest.com.