ASTRO KOMPATIBILNOST

Tko je Djevičin idealan partner

08.09.2016 u 09:56

Bionic
Reading

Kakvi su Djevičini izgledi za ljubavnu sreću sa svakim od 12 znakova zodijaka? Pripadnost zodijačkim znakovima nije jedini astro kriterij slaganja, ali pruža dobru orijentaciju. Provjerite kako se Djevica slaže s pripadnicima kardinalnih, fiksnih i promjenjivih znakova, koji odgovaraju počecima, sredinama i krajevima godišnjih doba

Kardinalni znakovi

Ovan

Ova veza neće ispuniti nadanja ni jednog ni drugog partnera. Djevica je brižna i stalno razmišlja o budućnosti, a Ovan je spontan i živi u trenutku. Ako žele opstati skupa, morat će se pomiriti s činjenicom da su prilično različiti i da im je nužna obostrana prilagodba. Poneki zajednički interes ovu vezu može učiniti mogućom, iako ne zadovoljavajućom.

Rak

Ovaj odnos temeljit će se na tihom uzajamnom razumijevanju. Rak je romantičan, ranjiv idealist, a Djevica vjerna i čvrsta, vođena razumom i intelektom, ali također osjetljiva. Zajednička im je ljubav prema obiteljskom životu te materijalnom i osjećajnom sigurnošću. Veza će opstati ako se Djevica suzdrži od kritiziranja i propitkivanja.

Vaga

Vaga ima mnoge značajke kojima se Djevica divi. Šarmantna je, zabavna, društvena i u trendu pa će Djevica brzo izgubiti glavu za njom. No kad otkrije da Vaga svoj šarm velikodušno nudi i drugima, Djevici neće dugo trebati da prekine taj odnos. Ova veza neće donijeti ushićenje nijednom partneru.

Jarac

Između Djevice i Jarca vlada jaka tjelesna i duhovna privlačnost. Sličan stav prema obitelji i materijalnim stvarima dodatno će ih zbližiti. Djevica i Jarac i vanjštinom i stilom dobro odgovaraju jedno drugome pa su primjer uspješnog i dobrog para. Jedino što bi im moglo unijeti razdor u vezu je obostrana sklonost zanovijetanju i brigama.


Fiksni znakovi

Bik

Imaju srodne poglede na život i dijele sličan odnos prema kući, obitelji i novcu. Oboma je materijalna sigurnost iznimno bitna, a djeca i dom igraju im važnu životnu stavku. Bik je pohotniji, pohlepniji i neoprezniji, ali ipak može probuditi strast u Djevici i nagnati je da se opusti i prepusti romantici.

Lav

Tipična će Djevica teško privući pažnju
temperamentnog Lava. On je rastrošan i ne razmišlja detaljno o daljoj budućnosti, a Djevica pedantna i strogo sve drži pod kontrolom. Ona će teško moći podnositi njegovo dominantno ponašanje pa će mu ili uputiti kritike ili se povući u sebe.

Škorpion

Djevica je vrlo kritična i sve oko sebe detaljno analizira i kontrolira, a to uključuje i partnera s kojim je u vezi. Budući da Škorpion ne podnosi prigovaranja i propitkivanja, njih će se dvoje teško razumjeti. S druge strane, mogla bi mu se svidjeti Djevičina brižnost, privrženost i organiziranost, što bi moglo prerasti u pravu ljubav.

Vodenjak

Djevicu će privući Vodenjakov bogat društveni život, a on će biti očaran njezinom informiranošću i pouzdanošću. Oboje su mentalni tipovi, no Vodenjak je društven i komunikativan, dok je Djevica povučenija i manje energična. Uspjeh veze ovisit će ponajviše o tome koliko će se Djevica moći prilagoditi Vodenjaku i koliko će trpjeti njegove hirove.

Promjenjivi znakovi

Blizanci

Malo je vjerojatno da će doći do trajne i skladne veze između Djevice i Blizanca. Ona voli red, on improvizaciju; ona voli rutinu, a on žudi za promjenama. Srećom, budući da su oboje radoznali i intelektualni tipovi, ne uspiju li na emocionalnom i erotskom planu, vrlo će vjerojatno postati dugotrajni prijatelji.

Djevica

Međusobno razumijevanje i zajednički pogled na život brzo će spojiti dvije Djevice. Oboje će se truditi oko veze i posvetiti se planiranju života i do najsitnijih detalja. No rijetko će se opustiti i stvarno uživati. Teško će podnositi uzajamnu kritičnost i ako se ne uspiju suzdržati od neprekidnog prigovaranja, veza će im se zaljuljati.

Strijelac

Odnos Strijelca i Djevice često započinje snažnom privlačnošću i iskricama. Ipak, već tijekom upoznavanja dolazi do problema, jer otkrivaju tempirane bombe u suprotne temperamentima. Djevica traži sigurnost i red, a Strijelac slobodu da radi što i kad poželi. Odnos prema novcu također im se ne poklapa, a potrebe za intimnošću javljaju im se u različitim terminima.

Ribe

Intuitivne Ribe brzo će prepoznati emocionalne potrebe Djevice. Budući da je praktična i bolje organizirana, Djevica će preuzeti brigu o novcu i ostalim obavezama. S druge strane, smetat će joj Ribino upadanje u sanjarenje i izbjegavanje ozbiljnih odluka. Veza bi mogla upasti u krizu jer će Djevica biti ogorčena ribljom neodgovornošću, dok će se Riba opirati stalnim zabadanjima.