NAGRADNJAČA

Tko ide na kocert Dee Dee Bridgewater

25.02.2011 u 13:14

Bionic
Reading

Trostruka dobitnica Grammyja i jedna od najznačajnijih jazz glazbenica današnjice, Dee Dee Bridgewater, 8. ožujka ove godine po prvi puta nastupit će u Hrvatskoj, i to u Rovinju. A tportal.hr poklanja svojim čitateljima 4x2 ulaznice za koncert

Na koncertu koji nosi naziv ‘To Billie with Love – A celebration of Lady Day’, Dee Dee će predstaviti svoj posljednji album posvećen legendarnoj jazz pjevačici Billie Holiday. ‘Ovim albumom iskazujem poštovanje vokalu koji je omogućio glazbenicima kao što sam ja da izgrade karijeru za sebe’, rekla je Bridgewater. Na ovogodišnjoj dodjeli Grammyja album je nagrađen u kategoriji Best Jazz Vocal Album.

Svoj najnoviji album ‘Eleonora Fagan (1915-1959): To Billie With Love From Dee Dee’ izdaje prošle godine te njime postavlja nove, visoke standarde emotivne jazz interpretacije potvrdivši još jednom status jedne od vodećih svjetskih jazz pjevačica. Sve izvedbe uvrštene na ovaj album osjećajne su i profinjene, uvjerljive i sugestivne te visoke estetske razine.

Koncert Dee Dee Bridgewater održat će se u prostorima bivše tvornice duhana u Rovinju s početkom u 20 sati. Kao prateći bend nastupit će svjetski poznati jazzeri: Edsel Gomez Rentas (piano), Kenny Davis (kontrabas), Lewis Nash (bubnjevi) i Craig Handy (saksofon, flauta). Ulaznice u pretprodaji mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima i na www.eventim.hr po cijeni od 250 kuna za zonu I, odnosno 200 kuna za zonu II.

Po dvije ulaznice osvojili su:

Davor Hrelja
Ivan Šugar
Robert Vitasović
Tatjana Vahčić