TPORTAL OTKRIVA

Tko će od poznatih dirigirati u novoj sezoni 'Maestra'?

07.09.2015 u 10:20

Bionic
Reading

Oni koji uživaju u klasičnoj glazbi i ove će jeseni doći na svoje. HTV će emitirati drugu sezonu televizijskog showa 'Maestro' u kojem će se slavne osobe natjecati u dirigiranju

Natjecatelji koji bi trebali pokazati umijeće dirigiranja u televizijskom showu 'Maestro' su Jelena Radan, Davor Stern i Mile Kekin, a šuška se da će velikim Simfonijskim orkestrom HRT-a dirigirati i Željka Ogresta. No ona je u kratkom razgovoru za tportal izjavila tek kako o tome ne smije ništa reći.

Snimanje započinje za nekoliko tjedana, a emisije će s prikazivanjem početi na u listopadu, kada ćemo saznati i ostale sudionike showa.

Podsjetimo, riječ je o show rađenom po licenci britanske televizije BBC koji se prikazuje od 2008., a u kojoj se osam osoba iz javnog života natječe u dirigiranju. Bez obzira na to imaju li natjecatelji malo ili nimalo glazbenog obrazovanja, trebaju pokazati strast, angažiranost, hrabrost i drskost, a u tome im pomažu njihovi mentori, ugledni hrvatski dirigenti.

Pobjednik je prve sezone hrvatske verzije glumac Ozren Grabarić koji je u finalu showa pobijedio Barbaru Kolar i Nicolasa Quesnoita.