NAGRADNJAČA

The Beatles Revival Band u Tvornici

03.12.2013 u 15:43

Bionic
Reading

Najpoznatiji domaći Beatles tribute sastav, riječki The Beatles Revival Band, nastupit će u Tvornici kulture u četvrtak 5. prosinca, a kao gost će im se pridružiti riječki sastav The Riverpool.

The Beatles Revival Band osnovan je 1994. kao izraz divljenja i zaljubljenosti u glazbu neponovljive četvorke iz Liverpoola i izvodi, dakako, isključivo pjesme Beatlesa. Pokrenuli su ga Erik Malnar i Alen Širola, poznati riječki glazbenici i članovi grupe Belfast Food. Tijekom godina bend je mijenjao postave da bi se danas ustalio u sastavu Erik Malnar (gitara i vokal), Goran Rubeša (gitara i vokal), Marko Jurić (bubnjevi), Josip Radić (bas i vokal) te Zoran Saulig (klavijature).

U dugih 19 godina grupa je odsvirala nekoliko stotina koncerata, najviše po Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji i BiH te na festivalima poput Špancirfesta i Beatleweeka. Zanimljivo je istaknuti da su 2004. pozvani da sudjeluju na Beatles festivalu u Liverpoolu kada su nastupili u legendarnom Cavern Clubu, domu Beatlesa.

The Riverpool
je novo ime na popisu izvođača Dancing Beara, melodičan i radiofoničan bend iz Rijeke spreman za velike i lijepe stvari. Tu novopridošlu power pop četvorku čine tri sadašnja i jedan bivši član Beatles Revival Banda, jednog od najupečatljivijih i najtraženijih domaćih i europskih The Beatles tribute grupa. U novu avanturu, svoju autorsku karijeru, The Riverpool su krenuli sa singlovima 'Opet mislim ja na nju' i 'Gubim glas' koji, dakako, najavljuju njihov debut album. The Riverpool čine Neven Kolarić (bas i vokal), Erik Malnar (gitara), Goran Rubeša (gitara) i Marko Jurić (bubnjevi).

Tportal.hr je za svoje čitatelje pripremio 3x2 ulaznice.

Po dvije ulaznice su osvojile:

Dragica Pajk
Anita Jurlin
Ana Matijašević