PLAŽA BANJ JE ČISTA!

Terraneo u ekološkoj akciji čišćenja obale i podmorja

04.07.2011 u 14:58

Bionic
Reading

U subotu, 2. srpnja, održana je ekološka akcija čišćenja obale i podmorja buduće gradske plaže Banj u organizaciji glazbeno-ekološkog festivala Terraneo te uz veliku pomoć gradske uprave grada Šibenika

Akcija je započela nešto iza 11 sati u vrlo ležernoj, ali ujedno i vrlo profesionalnoj radnoj atmosferi. Ova inicijativa festivala Terraneo za grad Šibenik okupila je na jednom mjestu mlade ljude grada Šibenika koji su se dobrovoljno javili da žele pomoći, Vatrogasne postrojbe grada Šibenika i šibensko-kninske županije, ronioce iz speleološkog društva D.I.S.K.F. Dinaridi iz Zagreba, dogradonačelnika grada Šibenika gospodina Franka Vidovića i gradonačelnika grada Šibenika Dr. Antu Županovića.

Akcija čišćenja obale i podmorja buduće gradske plaže Banj završena je oko 15 sati, a u njoj je sudjelovalo devet profesionalnih ronilaca, 18 volontera te sami organizatori festivala.

U tijeku akcije očišćen je cijeli kopneni dio obale na kojem će se nalaziti buduća gradska plaža. Također, očišćeno je podmorje od otprilike 35 metara udaljeno od obale te do nekih 15-17 metara dubine. S dna je izvučen sav pronađen otpad dužinom cijele plaže.

Najavu akcije prenio je Radio Šibenik, a cjelokupnu ekološku akciju čišćenja obale i podmorja prenijela je Šibenska televizija u pregledu dana.

Nakon završene akcije čišćenja, s ponosom možemo reći da su u akciji s jednakim entuzijazmom sudjelovali dobrovoljni pojedinci, profesionalni ronioci, mala djeca, vatrogasne postrojbe, organizatori festivala kao i sami čelnici gradske uprave grada Šibenika. Cijelu akciju najbolje opisuju riječi gradonačelnika grada Šibenika: 'Ovo je akcija onih koji vole Šibenik.'

Neki su se na očišćenoj plaži već i okupali. Čisto je. Želimo vam svima ugodna buduća ljeta na novoj plaži grada Šibenika.

Jedna od zvijezda Terranea, Janelle Monae