SKRIBOMAN

Štulić pripremio 12 novih knjiga

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 05.01.2009 11:10
  • Objavljeno 05.01.2009 u 11:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Možda više ne pjeva i ne piše pjesme, ali zato piše knjige i prevodi sve u 16

Teško je povjerovati, ali navodno je Johnny pripremio čak 12 novih knjiga za objavljivanje, piše beogradsko Vreme.com. 'Smijurijada' je zbirka Štulićevih sjećanja i osvrta. 'Kali juga' je zbirka prepjeva starih kineskih, sumerskih, hetitskih, egipatskih, starogrčkih i drugih antičkih spjevova i zapisa koja uključuje i 'Homerovu himnu' te 'Antologiju helenskog pjesništva'.

 

Potom se prihvatio 'Bhagavad Gite', i to prvog pjevanja 'Mahabharate'. Tu je i 'Životopis Vasilija II iz Kronika Konstantina Psela', 'O upravljanju' Konstantina Profirogeneta te 'Ljetopis popa Dukljanina'. Potom je završio i prepjeve Homerove 'Ilijade' i 'Odiseje', 'Historiju' od Heroda, 'Historiju peleponeskog rata' Tukidoda, Ksenofontovu 'Helensku historiju', 'Anabazu' i 'Ustav Atenjana' te prepjev 'Lakademonjana'.

 

Našla se tu i 'Aleksandrijada', odnosno životopis Makedonca Aleksandra Velikog sastavljen prema dostupnim antičkim izvorima, 'Ep o Argonautima' Apolonija Rodjanina, 'Trijada' koja se sastoji od 'Knjige puta i vrline' Lao Cea, kao i 'Smijurije od puta' Dzena Luana i Empedoklovih spisa i fragmenata te 'Govorili su o Johnnyju', poučan izbor novinskih tekstova o Azri i Štuliću objavljenih u jugoslavenskom tisku od 1977. naovamo. Tko će to sve pročitati?

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi