NE PROPUSTITE

Što vas očekuje u novom broju magazina Rolling Stone?

18.03.2014 u 17:40

Bionic
Reading

Neki ju zovu zemljom krvi i meda, neki sevdaha i bluesa... čini se da, ni kad se radi o stilskim figurama, Bosna i Hercegovina ne može izbjeći taj sastavni veznik 'i' koji, apsurdno, poprima upravo suprotno značenje

Što se uistinu događa u zemlji koja nam je tu, preko rijeke (ili brda, kako se uzme), i kakvog to utjecaja ima na cijelu regiju, pokušali su otkriti naš suradnik Zoran Stajčić i fotograf Nino Šolić u reportaži s lica mjesta, kolumnistica Ivana Simić Bodrožić razgovarala je s redateljicom Jasmilom Žbanić o stanju o Bosni i njenom 'Marš kući', dok je naš suradnik iz Beograda Saša Ignjatović saznao kako je to danas snimati film o odrastanju Srbina u opkoljenom Sarajevu - u Sarajevu. Radi se, naravno, o filmu 'Top je bio vreo' Bobana Skerlića.

Kad smo već kod povijesti i ponavljanja, novi broj Rolling Stone Hrvatska donosi vam i veliku priču o povratku vinila u prodavaonice, ali i na police kolekcionara, kao i veliki intervju koji je Kurt Cobain dao za Rolling Stone magazin nekoliko mjeseci prije no što si je oduzeo život, te iscrpnu priču o zalasku karijere legendarnog glazbenika u crnom, Johnnyja Casha. O glazbi smo popričali s Zoranom Kostićem Canetom iz Partibrejkersa, ali i s mladim glazbenicima s domaće i regionalne scene kao što su Zebra Dots i Olovni Ples. I u ovom broju pišemo o domaćoj indie sceni i mladim bendovima koje treba držati na playlisti, ali i o velikanima koji su gotovo začeli indie scenu, britanskom bendu The Smiths.

Novi broj magazina Rolling Stone Hrvatska pronađite već danas na kioscima. Cijena je i dalje 15 kuna.