PROJEKT UZBEKISTAN

Što Sulejman i Obelix rade zajedno?

02.02.2013 u 15:27

Bionic
Reading

Halit Ergenç i Gérard Depardieu glumit će u povijesnoj drami koja prati put svile iz Azije u Europu, po scenariju kćeri uzbekistanskog diktatora.

Gulnara Karimova kaže da je zbog Depardieua stvorila lik velikog bizantskog vođe, a Ergençu je dala ulogu zato što su bliski prijatelji, piše 24sata.

'Halit cijeni moj rad. Nije propustio nijedan tjedan umjetnosti koji godinama organiziram u Taškentu. Morala sam mu se odužiti', rekla je.

Sultan iz 'Sulejmana Veličanstvenog' već je dogovorio detalje snimanja, ali zbog obveza u Turskoj još se nije susreo s francuskim kolegom.

Depardieu, koji je nedavno uzeo rusku putovnicu kako bi izbjegao plaćanje visokih poreza u domovini, oduševljen je što će raditi u Uzbekistanu. Čak je pristao snimiti duet s redateljicom Karimov, koja pjeva pod umjetničkim imenom Googoosha.

Počašćen je što je Gulnara zbog njega mijenjala scenarij. Lik je trebao biti europski redovnik iz 6. stoljeća, ali postao je bizantski vladar. 'Volim njegove filmove i mislila sam da bi takvoj legendi bolje pristajala veća uloga', kaže Karimova.

Dok se ne pojavi film, pogledajte GooGooshin spot:

Zanimat će vas u MAXtv videoteci:
Asterix na Olimpijskim igrama
Babylon A.D.
Trofejna žena