NA RUBU IZDRŽLJIVOSTI

Što su sve glumci spremni napraviti zbog uloge?

13.02.2016 u 10:19

Bionic
Reading

Uskoro nas očekuje 88. dodjela Oscara, a među nominiranima i ove godine imamo glumce koji su išli preko granica glume i potpuno se posvetili ulozi. To, dakako, nije prvi put, a donosimo vam pregled najzanimljivijih i najčudnijih transformacija kroz koje su glumci bili spremni proći da bi zadovoljili ulogu koju tumače

Od izgladnjivanja, poružnjivanja pa sve do rasporivanja pravoga konja i ulaženja u njegovu utrobu - zaključak je da glumački poziv nije nimalo lak. Većinom se nadljudski trud glumcima isplatio te su bili nagrađeni i Oscarom, a počelo se postavljati i pitanje je li dovoljna transformacija da bi se osvojila ta prestižna nagrada?


Christian Bale u filmu 'Nestajanje' za koji je izgubio 30 kilograma

Svakako najpoznatiji po svojim transformacijama je glumac Christian Bale. Poznat po pristupu svojim ulogama tako da se potpuno isključuje iz realnog svijeta, svijet je šokirao svojim pojavljivanjem u filmu 'Nestajanje'. Za ovaj psihološki triler, Bale je izgubio čak 30 kilograma te težio samo 54 kile. Anoreksičan izgled mogao je zahvaliti konzumiranju jedne jabuke i konzerve tune dnevno, a zdravlje mu je bilo na rubu izdržljivosti.

Za ulogu u Nolanovom 'Batmanu' je u samo šest mjeseci nabio je 45 kilograma mišićne mase, konzumirajući velike količine proteina te konstantnim boravkom u teretani. Svoju težinu ponovno je izgubio pripremajući se za ulogu u filmu 'Borac' koja mu je donijela i Oscara.


Charlize Theron u filmu 'Čudovište'

Jedna od najpoznatijih ženskih transformacija zasigurno je ona lijepe Charlize Theron. Za film 'Čudovište' koji je nastao prema istinitim događajima, Theron je bila na posebnoj kuri debljanja, a njezino tijelo je dodatno poružnjeno masnim naslagama od silikona. Uloga nasilne kriminalke Aileen Wuornos Theron je također osigurala Oscara za najbolju glavnu žensku ulogu.


Hilary Swank oduševila je kritiku u filmu 'Dečki ne plaču'

Istinitim događajima inspiriran je i film 'Dečki ne plaču' u kojoj je glavnu ulogu odigrala Hilary Swank. Drama o Teeni Brandon, lezbijki koja se prerušava u dečka i uspijeva zavarati cijelu okolinu do trenutka dok se ne otkriva kako je Teena zapravo žensko, iznimno je teška, a vrhunska gluma osim transformacije je Swank također osigurala Oscara.


Matthew McConaughey utjelovio je lik oboljelog od AIDS-a

Matthew McConaughey je dugo slovio za šarmantnog glumca koji bira uloge u sladunjavim ljubavnim filmovima, sve dok se nije odlučio za glavnu ulogu u filmu 'Dobri dileri iz Dallasa'. McConaughey glumi muškarca oboljelog od AIDS-a te je za ulogu smršavio drastičnih 23 kilograma.


Jared Leto je za ulogu transvestita oboljelog od AIDS-a dobio Oscara za sporednu mušku ulogu

U filmu je odličnu ulogu odigrao i Jared Leto, također s ulogom oboljelog od AIDS-a, a Leto je dodatno i transvestit. Obojica su oduševili akademiju i dobili zlatne kipiće, dok se za Leta u šali govorilo kako je trebao dobiti Oscara za sporednu žensku ulogu.


Anne Hathaway je, osim rigorozne dijete, za ulogu u 'Jadnicima' odrezala i svoju bujnu kosu

Upravo je nagradu za sporednu žensku ulogu dobila prekrasna Anne Hathaway koja je oduzela dah svojim krhkim izgledom, ali odličnim glasom u mjuziklu 'Les miserables'. Hathaway je za ulogu izgubila 12 kilograma i drastično ošišala kosu, odbijajući imati periku. Jela je samo dva kvadratića suhe ječmene kaše na dan i intenzivno vježbala, a nakon uloge je u postepeno vraćala kilažu.


Adrien Brody je za ulogu izgladnjelog pijanista dobio Oscara

Adrien Brody ja za ulogu u filmu Romana Polanskog 'Pijanist' spao na samo 59 kilograma, a svojim izgledom je uspio postići jezu i strahote drugog svjetskog rata. Uloga pijanista u Varšavskom getu koji doslovno skapava od gladi i Brodyju je donijela Oscara.

Značajnu transformaciju, ali ne i nagradu Akademije ostvarila je i najpoznatija filmska debeljuca, Renee Zellweger ulogom u filmovima o 'Bridget Jones'. Zellweger je tako morala u kratko periodu nakupiti 10 kilograma, a to je učinila unošenjem od 4 000 kalorija dnevno. Osim debljanja, usavršila je britanski naglasak i tri tjedna radila u izdavačkoj kući kako bi što bolje ušla u lik koji glumi. Zellweger je snimila dva nastavka, a upravo se snima i finalni zaključak romantične komedije.


DiCaprio je posljednjom ulogom prkosio hladnoći, ali i lovio ribu golim rukama te rasporio - konja

I zadnja ovogodišnja najbolja transformacija i snaga volje pravoga glumca jest zasigurno ona Leonarda DiCaprija. Nesuđeni Oscarovac je u filmu 'Povratnik' otišao do krajnjih granica vlastite izdržljivosti. Snimanje u divljini Južne Dakote, probijanje kroz snježne oluje, hvatanje ribe golim rukama i jedenje iste na licu mjesta, uvlačenje u konjsku lešinu... Sve je to ostvario DiCaprio ulogom Hugha Glassa te ovom ulogom dokazao kako zaista napokon zaslužuje Oscara.

412911,412524,381650,373262