DOĐITE U POGON DOBRE VIBRE

Što nudi novi tjedan u Tvornici kulture

07.05.2012 u 13:50

Bionic
Reading

Dobro proučite novi raspored Tvornice kulture te izaberite najbolje za sebe

8. svibnja 2012, utorak
Mali pogon, 21 sat
Ulaznice: 35 kuna

VASKO ATANASOVSKI
TRIO (SLO)

Vasko Atanasovski Trio predstavlja novi album 'Come To Me'. Slovenski skladatelj i glazbenik Vasko Atanasovski poznat je po raznovrsnim suradnjama sa svjetski poznatim jazz, rock, klasičnim i tradicionalnim glazbenicima te jedinstvenim majstorskim pristupom prema svim stilovima glazbe. Trio je nedavno bio na trotjednoj turneji u Kini, preselivši uzbudljive glazbe s Balkana u gužve Pekinga, Šangaja, Guanghzoua, Hong Konga i diljem čitave zemlje. Također su upravo izašli iz studija u kojemu je snimljeno deset novih pjesama za nadolazeći album u veljači 2012.

9. svibnja 2012, srijeda
Mali pogon, 21 sat
Ulaznice: 30 kuna

PUNČKE + NIKI LOUDER (SLO)
Punčke su tročlani ženski bend koji je osnovan krajem 2007. godine u Vinkovcima. Bend je nekada brojio i šest članica, no krajem 2009. vraća se tročlanoj jezgri koja se sastoji od Lucije (gitara / vokal), Ruby (bubnjevi) i Ive (bass gitara / vokal). Kako se ne žele ograničavati na samo jedan glazbeni pravac, Punčke danas u svojim pjesmama kombiniraju različite utjecaje i stvaraju drugačiji zvuk od onoga što je bilo u početku benda, a publika ih često opisuje kao indie-pop bend s primjesama Televisiona,Joy Divisiona, Patti Smith, EKV-a.

10. svibnja - 4. lipnja 2012.
Tvornica kulture

ŽEDNO UHO

Festival Žedno uho se ne vraća jer zapravo nikad nije ni otišao!
Naime, još se lani, kad je poslužio kao uvod u nadolazeći premijerni Terraneo, ovaj festival vratio svom izvornom formatu koji je svojevremeno njegovan u KSET-u, pa je kroz tri tjedna trajanja predstavio niz iznimnih imena u rasponu od Mercury Reva i Crippled Black Phoenixa preko Animal Collectivea i Swansa sve do zaključnog The Jon Spencer Blues Explosiona.

11. svibnja 2012, petak
Mali pogon, 21 sat
Ulaznice: 25 kuna

SURKA

SURKA beatboxa s mikrofonom i loop mašinama pri čemu stvara fraze od kojih nastaje kompletna pjesma! Nema unaprijed pripremljenih loopova, mp3-ca, CD-a ni sekvencera!
Improvizacija svaku pjesmu čini neponovljivom jer, vođena atmosferom, nastaje u trenu.

11. svibnja 2012, petak
Mali pogon, 23.30 sati
Ulaznice: 30 kuna

ART & STRATEGY
1 Year Anniversary Party
DJ’s: MARY Vs ALEN

Večer profinjene, istinske i 'prave' ART elektronske - industrijske glazbe s kraja 80-ih, -početka i sredine 90'ih, zlatno doba alter diska i elektronike + pokoji noviji elektronski bend. 'Budite drukčiji, budite Art & Strategy i proslavite s nama prvu godinu ovog jedinstvenog elektronskog industrijskog party okupljališta.'
Poznata elektronska alter disko večer 'ART & STRATEGY' za za sve ljubitelje 'drukčije' electro glazbe i cijele te scene nastavlja dalje svoje Art djelovanje, i ovaj puta u novouređenom prostoru malog pogona Tvornice kulture.

12. svibnja 2012, subota
Mali pogon, 23.30 sati
Ulaznice: 20 kuna

TRIGGER:RACHUNICA + BAMBI + GOSTI
YIP DECEIVER AFTER PARTY Trigger su Bambi i Rachunica. Vole nabrijanu glazbu i smirene ljude. U slobodno vrijeme skupljaju 'favorite' na Soundcloudu i slažu imaginarne set liste za partije u glavi.

13. svibnja 2012, nedjelja
Veliki pogon, 21 sat
Ulaznice: 140 kuna / na dan koncerta 170 kuna

SLEEP (USA)
+ A STORM OF LIGHT (USA)

U nedjelju, 13. svibnja, iznova oformljeni američki stoner-doom metal heroji Sleep će demonstrirati zbog čega ih se smatra jednim od najutjecajnijih metal bendova devedesetih iz kojeg su kasnije nastali ništa manje cijenjeni High On Fire i Om. Uz njih će zasvirati i naši stari znanci A Storm Of Light, post metal bend.

Više detalja pogledajte na službenoj stranici Tvornice kulture.