SLOMLJENA PRED KAMERAMA

Što je to rasplakalo i natjeralo na ispriku Lily Allen?

  • Autor: N. Sa.
  • Zadnja izmjena 13.10.2016 08:46
  • Objavljeno 13.10.2016 u 08:46
Lily Allen i 13-godišnji Afganistanac

Lily Allen i 13-godišnji Afganistanac

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Britanska pjevačica Lily Allen posjetila je zloglasni migrantski kamp Džungla i ondje upoznala 13-godišnjeg izbjeglicu iz Afganistana čija ju je tužna priča toliko pogodila da se rasplakala pred kamerama BBC televizije i ispričala se dječaku u ime svoje domovine za sve loše što mu se dogodilo u životu. Njezin potez nije prošao dobro u Velikoj Britaniji, a na profilu na Twitteru dobila je dosta negativnih komentara

Nakon posjeta zloglasnom migrantskom kampu u francuskom Calaisu, britanska pjevačica Lily Allen slomila se i rasplakala pred kamerama BBC-ja koje su pratili njezin posjet. Razlog njezinih suza 13-godišnji je Afganistanac koji se u kampu nalazi s još tisuću tinejdžera, ostavljenih zbog, naravno, birokracije. Naime, kako joj je ispričao, njegov otac već živi u Birminghamu, što mu daje legalno pravo da zatraži azil u Velikoj Britaniji. No zbog silne birokracije, proces traje 10 do 11 mjeseci, pa zbog toga mnoga djeca u kampu Džungli pokušavaju ilegalno preći granice.

Intervju u kojem se Lily Allen rasplakala pred kamerama BBC-ja.

Kamp Džungla s vremenom je postao simbol patnje izbjeglica iz Afrike i Azije koji u neljudskim uvjetima žive na livadama oko Calaisa. Nakon što je predsjednik Francois Hollande najavio kako će zatvoriti kamp, situacija je eskalirala, a emigranti su zbog svega toga postali nasilni te se s policijom sukobljavaju gotovo svakodnevno.

Sve to izbezumilo je britansku pjevačicu koja je potom izjavila: 'Prvo smo ti bombardirali zemlju, potom smo te bacili u ruke Talibana i na kraju ti priuštili strah i opasnost da riskiraš svoj život pokušavajući ući u našu zemlju! Ispričavam ti se u ime cijele moje države! Oprosti što smo ti to priuštili', rekla je kroz suze Lily Allen.


Njezina isprika u ime cijele zemlje naletjela je odmah na osuđujuće komentare. Njezin Twitter ispunjen je negativnim komentarima, a neki mediji nisu mogli ne primijetiti kako je pjevačica u izbjeglički kamp stigla odjevena u odjeću koja baš i nije najjeftinija, svježe manikiranih noktiju, a nisu joj zaboravili spomenuti ni njezino isticanje večera s milijunašima i zabave na kojima je bila u društvu RupertaMurdocha

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!