PROLJETNO KINO

Stižu novi superheroji, ali i opaki nacisti iz svemira

16.03.2012 u 12:12

Bionic
Reading

Čitajte što sve možete pogledati u hrvatskim kinima u sljedećih nekoliko mjeseci

Kao i u slučaju puno drugih stvari, Hrvatska ima prilično drukčiji odnos prema gledanju filmova u usporedbi s SAD-om – dok Ameri čekaju ljetne dane kako bi se ohladili u zamračenim kinima te učinili ljetne mjesece najprofitabilnijim, udarnim danima za mlaćenje milijuna u sezonskim životima najsnažnijih blockbustera, naša publika ljeti voli otići na more, a sjedenje u kinu ostaviti za neke druge dane, kada se vitamin D neće tako primamljivo smiješiti s neba.

A što sve možete pogledati u hrvatskim kinima do dolaska ljeta i odlaska na Jadran, gdje večernji provod možda i presiječete pokojom projekcijom (makar i reprizom) na otvorenom?

Do kraja mjeseca (29. ožujak) moći ćete pogledati 'Ženu u crnom', britansku horor-dramu snimljenu prema romanu iz 1983., a proslavljenu po tome što je glavnu ulogu zgrabio 'Harry Potter' Daniel Radcliffe

Od travnja do lipnja kina će napuniti sve od francuskog blockbustera 'Nedodirljivi' i nove, 3D verzije nekadašnjeg globalnog blockbustera 'Titanic' preko nove 'Američke pite' ('Američka pita: Okupljanje', proslava mature deset godina nakon prvog dijela), kandidata za Oscara 'Jako glasno i nevjerojatno blizu', SF spektakla 'Battleship' i akcića 'Profesionalac' (s Jasonom Stathamom) do moderne 'Snjeguljice' ('Snjeguljica i lovac' s Kristen Stewart i Charlize Theron), 'Diktatora' (Sacha Baron Cohen uzvraća udarac!) i naslova kao što su 'Sjene tame' (novi Tim Burton s Deppom kao vampirom), 'Kako sam proveo godišnji odmor' (povratak Mela Gibsona), 'Prometej' (Ridley Scott vraća se mitologiji 'Aliena'), 'Cosmopolis' (novi Cronenberg), treći 'Madagascar' i 'Rock zauvijek' (Tom Cruise kao glam metalac iz osamdesetih). U tom će razdoblju u distribuciju i naše 'Fleke', drama/triler Alda Tardozzija

'Željezno nebo', saga o nacistima koji žive na tamnoj strani mjeseca, u kina dolazi 12. travnja, a dječja animacija 'Pirati! Banda nepoželjnih' 26. travnja.

Tijekom svibnja možemo birati između raznih spektakala za IMAX (Marvelovi 'Osvetnici 3D' stižu 3., 'Ljudi u crnom 3 3D' 24. svibnja), akcijske komedije '21 Jump Street' (10. svibanj), horora 'Koliba na osami' (3. svibnja) i osvetničke akcije 'Lanac osvete' (24. svibnja).