SKROMNA ZVIJEZDA U ZAGREBU

Sting tražio štrukle i pršut

11.02.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Sting je od organizatora večerašnjeg koncerta zatražio domaću kuhinju, odabrana vina i vodu Evian te naglasio da ne želi plastičnu ambalažu

Slavni svjetski glazbenik Sting danas prijepodne stiže u Zagreb povodom velikog koncerta s Edinom Karamazovim večeras u Lisinskom. Odsjest će u predsjedničkom apartmanu hotela Regent Esplanade, a u istom hotelu boravit će i Edin Karamazov, osmeročlani zbor i desetero ljudi iz pjevačeva menadžmenta.

Usprkos svom zvjezdanom statusu, Sting je izuzetno skroman, usto i ekološki osviješten, tako da su zahtjevi koje je imao za organizatora koncerta bili vrlo jednostavni.

Glazbenik se tako odlučio za domaće gastronomske specijalitete, pa će se na stolu, među ostalim, naći domaći pršut, škampi, paški sir i bakine štrukle spravljene na način kako su ih jeli naši stari. Žeđ će gasiti mineralnom vodom Evian u staklenoj ambalaži, budući da je naglasio da ne želi plastičnu ambalažu.

Iako je Sting zatražio francuska crna i bijela vina, nakon što su se organizatori koncerta pohvalili našom dobrom kapljicom, na njegovu stolu naći će se odabrana hrvatska vina postup, iločki traminac (ledena berba) i arhivska iločka graševina.

Veliki koncert Stinga i Edina Karamazova održat će se danas, 11. veljače, u KD Vatroslava Lisinskog, a zbog velikog interesa ulaznice za koncert rasprodane su prije dva tjedna.