HTV-ov SHOW 'MAESTRO'

Šternu odletio štapić, ispao Dražen Ilinčić

11.10.2015 u 10:18

Bionic
Reading

Druga epizoda HTV-ova zabavnog showa 'Maestro', u kojem se poznate osobe iz javnog života natječu u umijeću dirigiranje Simfonijskim orkestrom HRT-a, još jednom je potvrdila da se zabavan TV show ne mora nužno temeljiti na podilaženju najnižim strastima

Tema druge epizode 'Maestra', ujedno i prve u kojoj je netko od natjecatelja ispao, bila je filmska glazba. U tjedan dana proteklih od prve epizode, natjecatelji su dobili i svoje mentore, prave dirigente s kojima su redovito vježbali, što je bilo itekako primjetno u drugoj epizodi 'Maestra'.

Uvjerljivo najboljim dirigentima amaterima i ove sezone pokazuju se glumci, pa su tako u subotnjoj epizodi prve dvije desetke od žirija dobili upravo glumci - Jelena Miholjević i Borko Perić.

Mora se priznati da je Jelenu Miholjević poslužila i sreća, jer ju je zapala relativno jednostavna glazbena tema iz čuvenog filma 'Amarcord', dok su ostali natjecatelji morali dirigirati puno kompleksnije skladbe, od glazbe iz 'Sedmorice veličanstvenih' (novinar Dražen Ilinčić), preko glazbe iz 'Harryja Pottera' (voditeljica Željka Ogresta) pa sve do glazbe iz 'Pirata s Kariba' (Davor Štern).

MaestroHRT, druga sezona - večer filmske glazbe

Sedmero veličanstvenih studenata dirigenata i njihovi mentori

Posted by Maestro HRT on Saturday, October 10, 2015

Upravo je Štern gledateljima priuštio najzabavniji trenutak večeri, jer mu je usred izvedbe iz ruku izletio dirigentski štapić, ali biznismen i bivši političar dobro se snašao te u konačnici zaradio ostanak u showu, ali i pohvale žirija koji čine koncertna majstorica Mirjam Pustički Kunjko, maestro Tomislav Fačini i maestro Vladimir Kranjčević.

Najniže ocjene u drugoj epizodi Maestra dobili su Dražen Ilinčić i frontmen Hladnog Piva Mile Kekin, kojeg je pak zapala čuvena glazbena tema iz filma 'Grk Zorba', s kojom se nije najbolje snašao. Na kraju emisije između njih dvojice presudio je sam Simfonijski orkestar HRT-a, koji je glasao za ostanak Kekina u showu, odnosno, odlazak Ilinčića.