ŠPANCIRFEST

Stereo MCs, Blondie i Laibach dolaze u Varaždin!

30.06.2014 u 13:29

Bionic
Reading

Blondie, Stereo MCs, Laibach i 2Cellos neki su od glazbenika koji će nastupiti na 16. Špancirfestu, festivalu dobrih emocija koji će se na ulicama i trgovima varaždinske povijesne jezgre održati posljednjeg tjedna kolovoza

Organizator Špancirfesta, Turistička zajednica grada Varaždina, iz godine u godinu trudi se na nekoliko stilski profiliranih glazbenih pozornica smještenih na trgovima, ulicama i perivojima Varaždina ponuditi koncertni program koji može zadovoljiti najrazličitije ukuse. Tako je i ove godine, a posebna pažnja posvećuje se glazbenom programu na glavnoj pozornici Špancirfesta, smještenoj uz bedeme varaždinskoga Starog grada. Na njoj su posljednjih nekoliko godina nastupala velika imena regionalne, ali i svjetske glazbene scene, čime se Špancirfest uvrstio među najprestižnije hrvatske festivale.

Naslov okvira

Špancirfest je u prodaju pustio ograničenu količinu od 500 izuzetno povoljnih festivalskih ulaznica koje koštaju samo 139 kuna, a kupcima omogućavaju pristup svim koncertima na glavnoj pozornici Špancirfesta uz varaždinski Stari grad. S festivalskom ulaznicom, povoljnijom nego lani, posjetitelji će moći uživati na koncertima čak 13 izvođača, velikih glazbenika i bendova domaće i inozemne glazbene scene. Festivalske ulaznice mogu se kupiti preko interneta na web stranici Špancirfesta ili Entrio.hr te na prodajnim mjestima sustava Eventim.


Da bi zadržao ugled, Špancirfest će i ove godine u deset dana festivala biti domaćin za trinaest velikih glazbenih imena. Koncertni program kod Starog grada započinje u subotu 23. kolovoza nastupom velikih imena dviju generacija slovenske glazbene scene: Laibacha te Siddarthe.

Dan kasnije svirat će 2Cellos te Urban&4, a izvest će i nekoliko pjesama s njihova zajedničkog albuma, što nije svakidašnji događaj.

Glazbeni vrhunac ovogodišnjeg Špancirfesta mogao bi biti u ponedjeljak 25. kolovoza, kada će se na pozornicu kod Starog grada, nakon zagrebačkog Malehookersa, popeti kultni sastav Blondie, jedna od najutjecajnijih američkih grupa koja je najveće uspjehe postigla kasnih sedamdesetih i ranih osamdesetih energičnim i eklektičnim zvukom u jednakoj mjeri zasnovanim na punku i novom valu, ali i disku te popu.

Predvođen karizmatičnom Debbie Harry, bend Blondie dolazi u Varaždin na krilima novog dvostrukog albuma izdanoga u svibnju ove godine.