U KINIMA: 'SEZONA LOVA'

Srpski John Travolta

20.09.2013 u 15:25

Bionic
Reading

Slabašni akcić s elementima ratne drame zapravo graniči s korektnim 'trashom'

Iako je strana kritika potpuno 'uništila' film 'Sezona lova', riječ je o uratku koji nije potpuna katastrofa. Možda je besmislen i nepotreban kao poslijeratna drama, ali ima pozitivna svojstva koja ga čine gledljivim, pogotovo ako gledatelj prihvati razne besmislice s daškom humora (na žalost, humor nije bila namjera scenarista). Prvi zajednički nastup De Nira i Travolte zapravo je na granici modernog 'trasha' koji će domaća publika vjerojatno više 'cijeniti' od strane.

Ako gledatelj objeručke prihvati Travoltu kao srpskog vojnika s očajnim engleskim naglaskom i još gorom interpretacijom srpskoga jezika, 'Sezona lova' ispada solidan i donekle zabavan akcić. Vidjeti dva stara i iskusna glumca kako se love po šumi s lukom i strijelom ili se jednostavno 'mlate' predstavlja iznimnu zabavu koja se na žalost često narušava traljavim dijalogom. Rezultat je čudan spoj brutalnih akcijskih sekvenci i dosadnog moralnog filozofiranja. Naravno, iskusniji i zahtjevni gledatelji teško će 'progutati' bezbroj klišeja i besmislene obrate kojima se nastoji 'produbiti' akcija, bez uspjeha. Redatelj Mark Steven Johnson barem je uspješno stvorio specifičnu 'šumsku' atmosferu koja se sjajno spaja s temom 'lova' i zapravo pruža veći ugođaj od mnogih visokobudžetnih ovogodišnjih spektakala. Ako gledamo krajnje ozbiljno na sve propuste, niske ocjene filma razumljive su, ali uložen trud redatelja i glumaca da izvuku maksimum iz očajnog scenarija treba pohvaliti, jer ipak nam pružaju relativno zabavno iskustvo.

Zaključno, 'Sezona lova' nije preporuka i svakako nije dobar film, ali na trenutke pruža solidnu zabavu zahvaljujući De Niru i Travolti u potpuno besmislenim ulogama. Ako ste zainteresirani, pričekajte video izdanje pa si priuštite srpskog Travoltu uz omiljeno hladno piće i grickalice.