Zucchero i Oliver Dragojević

Specijalni gosti na koncertu svjetske senzacije 2Cellos

28.06.2016 u 09:19

Bionic
Reading

Talijanska zvijezda Zucchero i Oliver Dragojević, bit će posebni glazbeni gosti na velikom spektaklu koji će 2Cellos prirediti na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava u subotu, 2. srpnja

Od svih glazbenih gostiju s kojima su Luka i Stjepan surađivali tijekom posljednjih pet godina, nije bilo jednostavno odabrati. Ipak, odlučili su se za Zucchera s kojim su snimili pjesmu 'Il Libro Dell´ Amore (The Book of Love)', objavljenu na albumu 'IN2ITION' (2012) koji je u Hrvatskoj prodan u zlatnoj nakladi. Zucchero Fornaciari prodao je preko 60 milijuna primjeraka ploča u cijelom svijetu te je zaslužio nominaciju za prestižnu nagradu Grammy. Uskoro ćemo ga imati priliku vidjeti i na samostalnom koncertu u dvorani Stožice, 8. 10. 2016. u Ljubljani, gdje će uz hitove poput 'Baila morena', 'Il Volo', 'Diamante', 'Senza una donna', predstaviti i pjesme s novog albuma 'Black Cat'.

'Sa Zuccherom smo snimili pjesmu za album u studiju u Rimu. Ovo je sjajna prilika da se ponovno vidimo i napokon nastupimo zajedno na pozornici. Još kada uz sve što smo pripremili zasviramo s Oliverom, bit će to još jedna noć za pamćenje', izjavio je Stjepan Hauser.

O ZUCCHERU:
Adelmo Fornaciari, rođen 1955., jedan je od rijetkih talijanskih glazbenika koji se mogu pohvaliti međunarodnim uspjehom. Svoj uspjeh također duguje mnogim suradnjama s velikim glazbenim imenima, kao i svojom prisutnošću na sceni, koja u svakom slučaju očarava publiku. Iako je njegova glazba uvijek imala prepznatljive talijanske elemente, njegova ljubav je oduvijek blues. Tijekom više od trideset godina kontinuiranog bavljenja glazbom objavio je 24 albuma i prodao više od 60 milijuna ploča diljem svijeta, dobio brojne nagrade, pa čak i zaradio nominaciju za prestižnu nagradu Grammy. Ove godine vratio se u velikom stilu novim studijskim albumom 'Crna mačka'. U sklopu svoje turneje Zucchero World Tour 2016. posjetit će 8. listopada Ljubljanu i u dvorani Stožice prirediti večer punu slatkih iznenađenja i legendarnih hitova kao što su 'Baila Morena', 'Il volo', 'Diamante', 'Senza una donna'.