U NATJECATELJSKOM PROGRAMU

'Sin' Ivana Sikavice na Sarajevo Film Festivalu

19.07.2013 u 07:49

Bionic
Reading

Kratkometražni film 'Sin', jedan od šest filmova iz omnibusa 'Zagrebačke priče vol. 2' u produkciji Propeler filma, bit će prikazan u natjecateljskom programu Sarajevo Film Festivala koji će se održati od 16. do 24. kolovoza

Sin', drugi kratkometražni film Ivana Sikavice, pokušava odgovoriti na pitanje može li jedan trening otrijezniti i ponovo povezati oca i sina.

U okviru Natjecateljskog programa Sarajevo Film Festivala (igrani film, kratki film, dokumentarni film) ove će godine biti prikazano ukupno 50 filmskih ostvarenja. Od 400 prijavljenih naslova 'Sin' je ušao u finalnih 10 koji će biti prikazani u Natjecateljskom programu kratkog filma.

Kratki filmovi, koji će biti predstavljeni ove godine, govore o suvremenom životu iz perspektive različitih generacija. Time oni bilježe i prošlost i sadašnjost na snažan filmski način, kroz jake priče, višeslojne likove i besprijekoran vizualni jezik. Sarajevo Film Festival osnovan je 1995, pred kraj opsade grada sa željom da se obnovi civilni život i kozmopolitski duh. U regiji nudi platformu koja u fokus stavlja talente i projekte iz jugoistočne Europe te potiče i ohrabruje stvaranje mreže kontakata u međunarodnoj sferi.