ČUDAN NEKI IZBOR

'Sam u kući' proglašen najboljim božićnim filmom

  • Autor: I. T.
  • Zadnja izmjena 07.12.2010 15:58
  • Objavljeno 07.12.2010 u 14:05
Macaulay Culkin Sam u kući

Macaulay Culkin Sam u kući

Izvor: Sipa Press / Autor: SIPA press

Film s mlađahnim Macaulayjem Culkinom prestigao je brojne filmske klasike, smjestivši se na samom pijedestalu božićnih filmova

Božićni dani ispunjeni su vrhunskim gastronomskim užicima, podvlačenjima godišnjih crta i obiljem počesto sladunjavih i vječno istih filmova ispunjenih ljubavlju i čežnjom, slatkom sjetom i završnim optimizmom, bradatim Djedicom i pratećom svitom.

I dok se većini domaćih gledatelja pri spomenu filma Sam u kući diže kosa na glavi, korisnici Buffalo Technologyja upravo su njega proglasili najboljim božićnim filmom, koji je iza sebe ostavio čisti filmski klasik Divan život s Jamesom Stewartom, televizijski sinonim za Božić američkih gledatelja.

Od filmova koji su česti gosti naših božićnih termina, na četvrtom mjestu se našlo Čudo u 34. ulici, u stopu ga prati Bijeli Božić, a sa sedmog im puše za vrat Zapravo ljubav, film koji nije tematski vezan uz Božić, niti je smješten u snježno okruženje, ali zato svojom toplom pričom razgaljuje srca i naših ljudi za vrijeme blagdana.

Na devetom mjestu je Vilenjak s Willom Ferrellom u glavnoj ulozi, dok top 10 zatvara također univerzalna priča, Čarobnjak iz Oza. Vjerujemo da bi kod nas raspored bio sasvim drukčiji.

'Divan život' na drugom mjestu

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi