ŠALE SA ŠALOM

Šalković o blokadi stranica koje ga ismijavaju: To je hejt!

15.06.2016 u 19:27

Bionic
Reading

Nakon što je, po drugi put, blokirana Facebook-stranica koja je ismijavala Hrvoja Šalkovića i njegove postove na društvenim mrežama, upitali smo poznatog spisatelja kako komentira sporne postove, smatra li tu stranicu satirom i stoji li iza njezine blokade

Ono što je za neke satira, za Hrvoja Šalkovića u ovom slučaju nikako nije. Naime, početkom lipnja blokirana je Facebook-stranica Hrc Shoxy Shole koja je ismijavala Šalkovićeve postove na njegovu vlastitom Facebook-profilu. Ekipu koja se šalila na Šalkovićev račun  blokada nije obeshrabrila pa su ubrzo osnovali Bogglers-stranicu na kojoj su nastavili u istom tonu. No, jučer je i toj Facebook-stranici blokiran pristup.

Ni to nije zaustavilo Šalkovićeve neistomišljenike pa se novi post posvećen njemu našao na Facebook-stranici Čitav Internet.

'Napravio sam Hrc Shoxy Shole stranicu i izgubio sam je jer si me prijavio. Napravio sam Bogglers-stranicu i to si mi opet uzeo jer je Facebook odlučio da je i to suvišan page. U moru humora gdje se za satiru uzima kada nalijepiš tuđa lica na smiješne slike i dodaš slova, prečesto imam osjećaj da baš ovaj naš kozmički ples služi samo da bi nam obojici oduzeo vrijeme, užitak i sreću jer ja sam svoju sa stranicama izgubio toliko puta. I sada, na pragu kraja i odustajanja, osjećam da je ostala još samo jedna stvar koju mogu napraviti.

Čitav Internet postaje ono što su trebali biti ti pageovi

I zato, bebem tebe i bebem Facebook, dođite po mene ako želite, ali ovakva somina nikada neće odustati. Jer, kada nemaš ništa, nemaš što izgubiti. Zaplešimo ovaj kozmički ples još jedan konačni put, ples sa zvijezdama - među zvijezdama', piše u postu.




U razgovoru za tportal Hrvoje Šalković tvrdi kako sporne stranice koje ismijavanju njegove postove nije vidio ni čitao, a ne stoji ni iza njihove blokade.

'Koliko je meni poznato, Facebook ne gasi stranice koju su satirične, kao Newsbar ili Ćaća se vraća, nego gasi one koje se bave vulgarizmima. Pojma nemam, bit će da nije bilo primjereno, zaista se nemam vremena baviti tim stvarima. Satiru uvijek podržavam, lajkam i shaream, ali sam uvijek za ukidanje hejt-stranica', kaže Šalković.

'Na odmoru sam s obitelji. Možda je stranicu prijavio netko od mojih 173.000 fanova na Fejsu, možda netko drugi, zaista ne znam', zaključuje Šalković.