NIJE ZAŽIVIO

RTL-ov Bingo krahirao u samo nekoliko mjeseci

17.02.2015 u 13:01

Bionic
Reading

Iako je prije samo pet mjeseci 'Uhvati Bingo ritam' na RTL-u pompozno najavljivan kao novi zabavni show, u kratkom je periodu doživio debakl. Zbog loše gledanosti prebačen je na RTL 2, ostao je i bez jedne od najboljih domaćih voditeljica Antonije Blaće, a preostali voditelj Miroslav Škoro u pauzi od 'Binga' pjeva za svog 'prijatelja i dobrog čovjeka' Branimira Glavaša

Prošloga ljeta, nakon što je došlo do prekida suradnje HTV-a i Hrvatske lutrije na projektu 'Bingo' jer je spomenuta igra dulje vrijeme bilježila pad prihoda, Lutrija se odlučila na promjene koncepta razvivši novu, dodatnu igru Bingo 24 od 75, a cilj im je bio, kako je tada rekao Danijel Ferić, predsjednik Uprave Hrvatske lutrije, značajno dizanje razine atraktivnosti TV emisije. Zato su otvorili natječaj za TV kuće s nacionalnom koncesijom, a na njemu je kao najbolja ponuda izabrana ona RTL Televizije, na kojoj se emisija pod nazivom 'Uhvati Bingo ritam' s novim konceptom počela emitirati 22. rujna 2014. No kombinacija glazbene igre, pitalica, nagradnih igara i igre na sreću koja je uslijedila nakon samo četiri mjeseca doživjela je debakl.

S RTL-a najavljivana kao zabava s pregršt iznenađenja, uz Miroslava Škoru, Antoniju Blaće i atraktivne plesačice, emisija nije opravdala očekivanja. Nije tajna to da je komercijalnim televizijama prioritet gledanost, a kako doznajemo, 'Uhvati Bingo ritam' na prvom programu RTL-a uhvatio je 10 posto gledatelja. Na RTL-u su nam kazali kako je emisija s početkom proljetne sheme premještena na RTL2 te da je već ovoga ponedjeljka u njenom terminu emitiran show 'Tri, dva, jedan - kuhaj'. Nakon prelaska na RTL 2 jučerašnja emisija zabilježila je dvostruko manju gledanost, dakle oko pet posto.

'S početkom prikazivanja projekata proljetne sheme RTL Televizije, emisija 'Uhvati Bingo ritam' premještena je na naš drugi nacionalni kanal RTL2, na kojem će se prikazivati u terminu od 20 sati. Na RTL Televiziji pak, u terminu od 21 sat, prikazuje se nova sezona omiljenog kulinarsko-natjecateljskog showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj', u kojoj se pred strogim žirijem u sastavu Gretić, Klemenčić, Špiček natječe 14 kandidata amatera za nagradu od 100.000 kuna', objašnjavaju s RTL-a.

Tjedan dana ranije voditelj Miroslav Škoro ostao je bez suvoditeljice Antonije Blaće, a ona će se posvetiti 'X Factoru'. Osim loše gledanosti i činjenice da je Bingo ostao bez jedne od najboljih domaćih voditeljica, mrlju na emisiju bacio je i Škoro jer je prije tjedan dana zapjevao na dočeku Branimira Glavaša, nepravomoćno osuđenog za ratni zločin u Osijeku, a uoči Glavaševog izlaska na pozornicu najavio ga je kao 'prijatelja i dobrog čovjeka'.