'DEAR MR. MURDOCH'

Roger Taylor iz Queena snimio pjesmu protiv Ruperta Murdocha

21.07.2011 u 07:04

Bionic
Reading

Riječ je o 'nadopunjenoj' verziji pjesme 'Dear Mr Murdoch' iz 1994. godine

Rupert Murdoch je u svega nekoliko dana od osobe od koje je strahovala polovina planete i apsolutnog vladara medijskih carstava Amerike i Britanije postao glavna meta svih onih koji su ga prezirali desetljećima, ali sve do sada nisu mogli ili se usudili javno iznijeti te stavove.

Lavini napada na svoj se, kreativni način pridružio i Roger Taylor iz grupe Queen, jedan od starih kritičara medijskog mogula, a koji je ponovo izdao svoju pjesmu 'Dear Mr Murdoch' iz 1994. Ona je već izvornim stihovima, kako kaže Taylor, govorila dovoljno, no sada u jeku skandala s prisluškivanjem dobiva novu dimenziju i pokoji novi stih.

Taylor je jedan do onih koji se nikada nije bojao moćnog biznismena – prvi je put otvoreno zaratio s Murdochom kada je ovaj pokušao kupiti Manchester United 1998, a kada je bubnjar grupe Queen poklonio 10.000 funti organizaciji koja se borila protiv tog pokušaja.

'Dear Mr Murdoch' izišao je na Taylorovom albumu 'Happiness', pjesmu je već reizdao četiri godine kasnije tijekom okršaja oko Manchester Uniteda, a evo sada i verzije za 2011: