'DARUJMO RUŽIČASTI ŽIVOT'

Renata Sopek zna kako se vježbanjem riješiti stresa

30.09.2015 u 19:18

Bionic
Reading

Vježbanjem u parku Zrinjevac, Europa Donna Hrvatska i Solgar educirali su žene kako se vježbom riješiti stresa, jednog od glavnih uzročnika brojnih bolesti te najavili zajednički nastavak kampanje Darujmo ružičasti život

Danas je u zagrebačkom parku Zrinjevac održana mala vježbaonica u organizaciji Europe Donne Hrvatska i Solgara kako bi se najavio mjesec borbe protiv raka dojke te nastavak njihove partnerske suradnje u kampanji Darujmo ružičasti život, čiji je cilj prikupljanje novca za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

Pod stručnim vodstvom instruktorice joge i pilatesa Biljane Dorotić Džolić ženama je pokazano kako je moguće u samo 10-ak minuta dnevno odraditi nekoliko vježbi i opustiti se od nakupljenog stresa koji može dovesti organizam do iscrpljenosti i do pojave ozbiljnijih bolesti poput raka, pa tako i raka dojke.

Kako je izjavila predsjednica Europe Donne Hrvatska doc. dr. sc. Vesna Ramljak, prim. dr. med., zdrav život i briga o sebi iznimno su važni u borbi protiv raka dojke, bolesti koja će i ovog listopada biti posebno u fokusu.

Osim toga, Europi Donni Hrvatska je još od veljače 2014. u fokusu i želja da se prikupi novac za kupnju aparata za intraoperativno zračenje koji će biti smješten u Klinici za tumore te na raspolaganju svim ženama iz Hrvatske. Aparat košta 4,5 milijuna kuna, a kako kaže doc. dr. sc. Vesna Ramljak, do sada je prikupljeno 500 tisuća kuna. I ovoga će listopada Solgar od svake prodane bočice formule Skin, Nails and Hair donirati 10 kuna Europi Donni Hrvatska za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

Današnje događanje u parku Zrinjevac, u ime Grada Zagreba, došao je podržati pomoćnik pročelnika za sport i mlade prof. Milan Čolić te sportaš i veliki humanitarac Dubravko Šimenc.