100. MAMMA MIA

Renata Sabljak: 'Sretna sam što sam dio vas, prekrasni moji!

15.05.2016 u 13:38

  • +3

Stota izvedba predstave Mamma Mia u Komediji

Izvor: Promo fotografije / Autor: Saša Novković

Bionic
Reading

Ispred zagrebačke publike sinoć se, nakon nepunih godinu dana od premijere, 100. put u Kazalištu Komedija izveo hit mjuzikl 'Mamma mia!', za koji je nositelj licencnih prava za područje bivše države nekadašnji poznati slovenski skijaš Jurij Franko

Još i prije premijere, koja je održana 18. lipnja 2015., bilo je jasno da je Komedija proizvela još jedan hit. 'Mamma Mia!' do danas je gostovala u Osijeku, Opatiji, Puli, Varaždinu i Mostaru, i vidjelo ju je preko 55.000 gledatelja. A sinoć se uz rezanje torte, puhanje svjećica i šampanjac svečano proslavila stota izvedba ovog mjuzikla za koji se i danas traži ulaznica više. Svoje oduševljenje i impresije na facebook-profilu podijelila je Renata Sabljak, 38-godišnja glumica i pjevačica, zvijezda mjuzikla koja svojom izvedbom 'The winner takes it all' uvijek iznova oduševljava, ne samo glumački nego glasovno iplesački. Renata Sabljak ovom je ulogom postala zasigurno jedna od vodećih divadomaćeg teatra.

Velike hitove planetarno popularne pop grupe ABBA na Komedijinim daskama pod redateljskom palicom Igora Barberića te uz orkestar kojim ravna Dinko Appelt maestralno izvode Renata Sabljak, Vanda Winter i Ana Magud, Mila Elegović i Danijela Pintarić, Nina Kaić Madić i Elena Brumini, Đani Stipaničev i Dražen Bratulić, Ronald Žlabur i Matko Knešaurek, Ervin Baučić i Adalbert Turner Juci te veliki glumačko-plesno-pjevački ansambl.

Dražen Bratulić izvrsno je preveo i prilagodio tekst i songove koji nailaze na veliko odobravanje publike.
Scenografkinja je Dinka Jeričević, kostimografkinja Mirjana Zagorec, oblikovatelj tona Mario Stanin, a dizajner svjetla Miljenko Bengez.