RAZVODE SE KIM I THURSTON

Raspada se Sonic Youth?

18.10.2011 u 11:45

Bionic
Reading

Thurston Moore i Kim Gordon, suosnivači američkog alternativnog rock benda Sonic Youth, odlučili su se razvesti nakon čak 27 godina braka te je time i daljnja budućnost benda upitna

Thurston Moore i Kim Gordon grupu Sonic Youth osnovali su 1981. godine u New Yorku i time pokrenuli novi glazbeni val. 53-godišnja Kim i 58-godišnji Gordon pred oltar

su stali 1984. godine te su dosada živjeli u Northamptonu u Massachusettsu sa svojom 17-godišnjom kćeri Coco koja pjeva u lokalnom bendu Big Nils.

Nakon 27-godina braka par se odlučio razvesti, dovodeći time u pitanje i sudbinu samoga benda. 'Bend Sonic Youth u studenom će odraditi manju južnoameričku turneju, a planovi nakon toga su neizvjesni. Thurston Moore i Kim Gordon traže da se poštuje njihova privatnost te ne žele u medijima komentirati razvod', objavila je njihova izdavačka kuća Matador.

Ovaj legendarni indie bend dvaput je nastupio u Zagrebu. Davne 1985. u Kulušiću i prije četiri godine na Jarunu, u sklopu INmusic festivala. Bend je dosada izdao čak 16 albuma, a posljednji, 'The Eternal', objavljen je 2009. godine.