U KINIMA: 'STEP UP 3D'

Raskošna plesna razbibriga

  • Autor: Luka Kašpar
  • Zadnja izmjena 23.08.2010 11:55
  • Objavljeno 22.08.2010 u 13:47
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Ljubitelji kvalitetne koreografije i čvrste vizualne atrakcije neće biti razočarani

Plesni film, kao i mjuzikl, oduvijek je imao svoju publiku i tako gotovo zajamčeni profit, ukoliko su troškovi snimanja adekvatno niski. Serijal ‘Step up’ stoga je potpuno razumljiv proizvod moderne kinematografije sa svojim trendovskim pristupom i ugađanju novim MTV generacijma. Samo dvije godine nakon drugog, pojavljuje se ‘Step up 3D’, snimljen sa skoro dvostrukim budžetom, obećavajući još veću vizualnu raskoš i dobar provod.

Moose (Adam Sevani) obećao je da neće više plesati i započinje prvu godinu na Sveučilištu u New Yorku. Slučajno upada u uličnu borbu plesa i privlači pozornost Lukea (Rick Malambri). Uskoro se pridružuje njegovoj plesnoj skupini Pirati s ciljem osvajanja velikog plesnog prvenstva kako bi otplatili svoje sklonište i dom. Ujedno se moraju suočiti s rivalima Samurajima, čime počinje najveća plesna borba u New Yorku.

‘Step up 3D’ uistinu pruža vrhunske vizualne spektakle kada su u pitanju plesne koreografije i zadovoljit će ljubitelje žanra, ali čak će i oni kolutati očima na sve ostalo. Zapravo je zapanjujuće pročitati da film ima potpisana tri scenarista ili scenaristice, kad je razina kvalitete teksta ravna osnovnoškolskoj amaterskoj drami. Iz nekog razloga taj se tekst uporno forsira, što dovodi do dugih romantičnih sekvenci, besmislenih stereotipnih ‘komičnih’ likova, očajnih pod-zapleta i tako unedogled. Problem nije u kvaliteti tih scena, jer u ovakvom projektu i očekujemo dijalog na razini B produkcije, već njihovo trajanje. Za svaku vrhunsku plesnu sekvencu u kojoj, na našu sreću, nitko ne govori, servira nam se minuta previše sekvenci čistih dijaloga i nepotrebnih zapleta. Ali, ukoliko smo spremni u potpunosti zanemariti to potraćeno vrijeme, onda se u filmu ‘Step up 3D’ može uživati jer, kao što rekoh, koreografija je vrhunska i spojena s efektnom montažom slike i zvuka ne ostavlja ravnodušnim čak ni gledatelje koji nisu osobiti ljubitelji ovog žanra.

Ljubiteljima plesnih atrakcija ‘Step up 3D’ pružit će zadovoljstvo, a ostali će ga ionako vjerojatno zaobići. Priča i gluma tradicionalno nisu osnovni sastojak ovakvih projekata i možda bi bilo bolje da je film toga više svjestan, izbacujući nepotrebno, ali takav kakav jest neće razočarati ciljanu publiku. Zanemarite probleme i ostaje vam ugodna ljetna plesna razbibriga raskošnog vizualno plesnog umijeća.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi