ZAVRŠEN ZAGREBDOX

Publika nagradila film 'Gangster te voli'

04.03.2013 u 11:19

Bionic
Reading

Posljednja nagrada 9. ZagrebDoxa dodijeljena je u nedjelju u kinu Cineplexx – prema ocjeni publike najbolji dokumentarac u festivalskoj konkurenciji je film 'Gangster te voli' redatelja Nebojše Slijepčevića

'Nagrada publike koju sponzorira Hrvatski Telekom je nama izuzetno važna – to je, naime, nagrada i ocjena svih onih zbog kojih radimo ovaj festival', izjavio je direktor festivala Nenad Puhovski. 'Ove je godine međunarodna i regionalna konkurencija bila veoma jaka, a od 43 filma čak ih je 26 osvojilo ocjenu veću od četiri. To nam služi kao potvrda da smo napravili dobar i kvalitetan odabir programa', dodao je.


Nagradu publike uručila je Nataša Rapaić, članica uprave Hrvatskog Telekoma i glavna operativna direktorica za privatne korisnike. 'Čast mi je u vaše ime dodijeliti ovu nagradu filmu 'Gangster te voli'. Hrvatski Telekom podržava ZagrebDox već sedam godina i nastavit će to činiti i dalje. Naš motiv su naši korisnici koji su sve više zainteresirani za dokumentarnu formu te, osim na festivalu, želimo im omogućiti da dokumentarce prikazane na festivalu gledaju kasnije i u sklopu MAXtv videoteke', izjavila je Nataša Rapaić.

Nagrada je uručena producentu filma Oliveru Sertiću te protagonistima Nediljku Babiću Gangsteru i Marinu Prgometu. 'Hvala vam svima. Gangster vas sve voli! Bez vas mi sada ne bismo bili ovdje', izjavio je Nediljko Babić. Potom im je kao glumcima dokumentarca uručeno i priznanje - diploma za poseban doprinos ZagrebDoxu.

Programom Best of Fest u tri dvorane kina Cineplexx u sklopu kojeg su bili prikazani svi nagrađeni filmovi u nedjelju je završen 9. ZagrebDox.



***
Glavni sponzor ZagrebDoxa je Hrvatski Telekom pa će ljubitelji dokumentarnog filma diljem Hrvatske moći i u vlastitom domu uživati u filmovima najboljih europskih autora, višestruko nagrađivanih na svjetskim festivalima. Od 24. veljače 2013. u redovnoj ponudi MAXtv videoteke moći će se premijerno pogledati dokumentarni filmovi: 'Ramin' (Audrius Stonys), 'Ljudi koji sam mogao biti, a možda i jesam' (Boris Gerrets), 'Katka' (Helena Třeštíková), 'Problem s komarcima i druge priče' (Andrey Paounov) i 'René' (Helena Třeštíková). Riječ je o pet raznovrsnih naslova koji u fokus postavljaju niz generacija i progovaraju o različitim problemima - od tinejdžerske ovisnosti preko problema zatvorenika pa sve do univerzalnih tema poput potrage za ljubavlju i primjene suvremene tehnologije pri dokumentiranju stvarnosti.