SLASH ODUŠEVIO ZAGREB

Publika je jedva dočekala pjesme Gunsa

27.06.2015 u 12:54

Bionic
Reading

Jedan od najvećih gitarista u povijesti Slash sinoć je u Zagrebu napravio koncertni spektakl. U dva sata svirke oduševio je pet tisuća ljubitelja rock glazbe

Slash je praćen Myles Kennedyjem i grupom The Conspirators dva sata prašio pjesme sa svojih albuma, poput 'You're A Lie', 'Back From Cali', 'Doctor Alibi', 'Starlight', ali i pjesme Guns'n' Rosesa. 'Welcome to the Jungle', 'Sweet Child of Mine' te kao šećer na kraju 'Paradise City', publika na zagrebačkoj Šalati jedva je dočekala.

Na pozornicu je donio osam od 200-tinjak i više gitara koliko posjeduje, a najviše je svirao na svom omiljenom modelu Gibson Les Paulu. Odlično raspoloženi, energični članovi banda uživali su u svirci na na jednom od najboljih mjesta za koncerte na otvorenom i napravili glazbeni spektakl o kojem će se još dugo pričati. U Slashovim rifovima uživali su i brojni domaći glazbenici među kojima su bili i članovi Prljavog kazališta i Hladnog piva.

'Svaki naš nastup je drukčiji od grada do grada. Nikad ne znamo kako će izgledati, jer su reakcije različite, ali nama je najvažnije da uživamo s publikom', izjavio je Slash. Zagrebački koncert se na putu turneje našao upravo na njegovo inzistiranje.

Organizatori kažu da je ugodna osoba koja nije imala prevelike zahtjeve. U garderobu su tražili tek da imaju dovoljno vode, vina i piva. U Zagreb je stigao nakon 12 sati putovanja s dva autobusa i kamionom iz Milana, u kojem su imali posljednji koncert, a već danas putuje za Bukurešt. Nije stigao vidjeti Zagreb niti probati ništa od domaćih specijaliteta. Nakon što je došao, vrijeme je provodio u hotelskoj sobi. Prije koncerta na Šalati, od hrvatske novinarske ekipe dobio je tamburicu koju je pokušao svirati.


Slash je uživao u svirci pred publikom na zagrebačkom koncertu