MILE KEKIN:

'Protiv referenduma sam zbog budućnosti svoje djece'

30.05.2013 u 12:14

Bionic
Reading

Pjevač zagrebačkog Hladnog piva, Mile Kekin podijelio je svoja razmišljanja o referendumskoj inicijativi za promjenu Ustava RH

Mile Kekin je prvi u nizu poznatih osoba koje će u sklopu Zagreb Pride kampanje do održavanja zagrebačke Povorke ponosa javno iznositi svoje stavove o održavanju referenduma protiv LGBT građana i građanki Republike Hrvatske, te isticati važnosti dolaska na Povorku ponosa.

Referendumska inicijativa za unošenje diskriminatorne i isključive definicije braka u Ustav jest inicijativa protiv jedne skupine građana i građanki Hrvatske. U javnim nastupima predstavnika te inicijative razvidno je da oni ne žele u Ustav unijeti neki pozitivni propis koji bi bio na dobrobit i od koristi građana naše zemlje, već da žele, kako sami kažu, spriječiti i zabraniti da se jednog dana u Hrvatskoj uvede tzv. gej brak, piše Zagreb Pride.

'Ovom inicijativom pokušava se nasiljem nad demokracijom lezbijke i gejeve proglasiti građanima drugog reda, oduzeti nam pravo da naše ljubavi, partnerstva i veze uživaju isti status kao i sve druge ljubavi, partnerstva i veze, proglasiti ih manje vrijednima, nedostojnima obitelji. Ali mi već imamo i jesmo obitelji. Tu činjenicu nitko nikada neće moći zanijekati. Naše ljubavi se pokušava zgaziti i poniziti, ali ljubav jest i ostaje jača od mržnje', stoji u priopćenju Zagreb Pridea.

XII. povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji Zagreb Pride održat će se 15. lipnja od 14 sati na Trgu žrtava fašizma.