ŽIVI I DALJE

Prošlo je godinu dana od tragične smrti Whitney Houstoni

11.02.2013 u 13:06

Bionic
Reading

Točno prije godinu dana, uoči prošlogodišnjeg Grammyja, napustila nas je Whitney Houston

Whitney Houston preminula je u 48. godini u noći sa 11. na 12. veljače u sobi na četvrtom katu hotela Beverly Hilton na Beverly Hillsu.

Nakon vijesti o šokantnom odlasku, voditelj svečanosti dodjele Grammyja, LL Cool J zamolio je za minutu šutnje, Whitneyjin odlazak nazvavši 'smrću u obitelji'. Legenda glazbene industrije Clive Davies koji je otkrio Whitney, a koji 35 godina radi zabavu uoči Grammyja, na vijest o pjevačičinoj smrti posvetio je 'zabavu' njoj u čast. 'Ne želim skrivati svoje emocije, barem ne u prostoriji punoj dragih prijatelja. Očajan sam. Whitney je bila puna života… Bila je predivna osoba s čijim se talentom ništa ne može usporediti. Uveličala je pozornicu kraljevskom pojavom…', rekao je tom prilikom Davies.


U svom prvom koncertu nakon rođenja Blue Ivy, Beyonce je u čast Whitney Houston obradila 'I Will Always Love You'. Usher, Jennifer Hudson, Celine Dion, CeCe Winans, Yolanda Adams i Halle Berry sudjelovali su u 'We Will Always Love You: A Grammy Salute To Whitney Houston' koji je sadržavao izjave i nastupe pjevačičinih bliskih prijatelja i obitelji.

U prosincu u specijalu 'Diva' kanala VH1 Brandy, Jordin Sparks, Ledisi i Melanie Fiona zapjevale su hitove Whitney Houston 'I'm Every Woman', 'I Wanna Dance With Somebody', 'It's Not Right, But It's Okay' i 'How Will I Know'.

Sve to samo je mali pokazatelj činjenice da Whitney Houston još uvijek živi u mnogim srcima, a njezin moćan glas i dalje svojom neodoljivošću omata naše auditivne prostore.