OTVOREN NATJEČAJ

Prijavite scenarij za 'Zagrebačke priče vol. 3'

17.05.2013 u 13:39

Bionic
Reading

Produkcijska kuća Propeler Film otvara natječaj za produkciju kratkih igranih filmova u sklopu projekta 'Zagrebačke priče vol. 3'. Na natječaj, koji je otvoren do 1. srpnja, potrebno je prijaviti scenarij za kratki igrani film u trajanju 12 do 15 minuta na temu praznika ili blagdana

Pravo sudjelovanja u natječaju imaju redatelji koji su ujedno i scenaristi, pisci scenarija  s predloženim redateljem ili samo autori scenarija koji će u suradnji s Propeler Filmom dogovoriti redatelja filma.

Opis projekta, pravilnik natječaja i potrebnu dokumentaciju moguće je pronaći na  službenoj internetskoj stranici Zagrebačkih priča: zagrebacke-price.org  ili ih zatražiti putem E-maila: info@zagrebacke-price.org.

'Zagrebačke priče' projekt su produkcijske kuće Propeler Film koji je nastao kao poticaj za stvaranje Zagrebačkog filmskog fonda. Godine 2009., premijerno je prikazan prvi omnibus 'Zagrebačke priče' koji se sastojao od devet kratkih filmova izabranih između 109 scenarija pristiglih na javni natječaj. 'Zagrebačke priče' prikazane su u kinodistribuciji i kao omnibus i kao pojedinačni filmovi, prikazane su na još 50-ak festivala u zemlji i svijetu na kojima su osvojile 15-ak nagrada.

Čak dva kratka filma iz omnibusa uvrštena su u natjecateljske programe dvaju prestižnih filmskih festivala, 'Ciao Mama' Gorana Odvorčića u program Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu te 'Žuti mjesec' Zvonimira Jurića u program Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu - Berlinalea.

Potaknut tim uspjesima, Propeler Film je 2010. raspisao novi natječaj za produkciju filma 'Zagrebačke priče vol. 2', na temu ljubav. Na natječaj je pristiglo 142 scenarija od kojih je odabrano šest kratkih igranih filmova. Nastavak Zagrebačkih priča imao je svoju premijeru 2012. na festivalu u Puli i od tada je prikazan na nekoliko festivala kao cjelokupan omnibus, a kratki filmovi iz omnibusa i dalje se prikazuju na festivalima. Najznačajnija nagrada dosad pripala je filmu 'Na kvadrat' redatelja Radislava Jovanova Gonza koji je u Dresdenu osvojio ARTE nagradu za najbolji film.

Raspisivanjem natječaja za produkciju filma 'Zagrebačke priče vol. 3', na temu praznici/blagdani, Propeler Film nastavlja s projektom 'Zagrebačke priče'.