SVESTRANA UMJETNICA

Prepoznajete li ovu slavnu pjevačicu?

28.09.2015 u 18:32

Bionic
Reading

Osamdesetih godina Josipa Lisac imala je nekoliko filmskih izleta. Jedan od njih bio je film 'A Hero’s Story' s Richardom Chamberlainom, u režiji Lamonta Johnsona u kojem je glumila mađarsku špijunku i ljubavnicu nacističkog generala

Iako je Josipa Lisac najpoznatija po svom jedinstvenom glasu, stilu odijevanja i uvijek inovativnim glazbenim izričajima, tijekom bogate umjetničke karijere okušala se i kao glumica. Fotografijom na svom profilu na Instagramu podsjetila je na svoje prvo filmsko ostvarenje iz 1985. godine. Tada je u filmu redatelja Lamonta Johnsona 'A Hero’s Story' glumila s američkim glumcem Richardom Chamberlainom. On je igrao švedskog diplomata Raula Wallenberga koji je spasio mnoge živote u Mađarskoj tijekom holokausta 1944., a Josipa mađarsku špijunku i ljubavnicu nacističkog generala. U filmu je zapjevala pjesmu 'Stormy weather' mađarskim naglaskom.

Film s Chamberlainom nije jedini u kojemu je Josipa igrala. Naime, 1988. bila je i u filmu 'Dirty Dozen', a glumila je i u filmu redateljice Saše Vojković 'Tri metka za gospodina Gerbera'. Osim filmova, pojavila se u televizijskoj seriji 'Smogovci' u epizodi 'Vjenčanje Dunje i Mazala' iz 1992. te je sudjelovala u više kazališnih predstava. Posljednja suradnja bila joj je u nagrađivanoj predstavi 'Pijana noć 1918' Teatra Ulysses, postavljenoj 2007. na Brijunima.

Pogledajte kako je Josipa pjevala u filmu 'A Hero’s Story':