ODLAZAK OSKAROVCA

Preminuo američki glumac George Kennedy

01.03.2016 u 09:39

Bionic
Reading

Američki glumac George Kennedy i oskarovac, poznat po ulogama u 'Golom pištolju' preminuo je u nedjelju u 92. godini života, objavio je u ponedjeljak njegov unuk na Facebooku

Dobitnik Oscara za najbolju sporednu mušku ulogu 1968. u filmu 'Hladnokrvni kažnjenik', Kennedy je preminuo u gradu Boiseu u Idahou.

Unuk je kazao kako je Kennedy bio lošeg zdravlja nakon smrti supruge koja je preminula prije nešto više od godinu dana, a posljednjih mjesec dana proveo je u bolnici.

Kennedy je rođen 1925. u New Yorku u obitelji koja se bavila šoubiznisom. Tijekom Drugog svjetskog rata prijavio se u vojsku te je proveo u vojnoj službi 16 godina prije nego što je zbog ozljede promijenio profesiju i počeo se baviti glumom.

Pojavio se u nizu filmova i televizijskih serija. Uloga kojom se istaknuo bila je zatvorenika Draglinea u filmu 'Hladnokrvni kažnjenik' čija je radnja smještena na američkom jugu 1948., a slavu je postigao i epizodnom ulogom u serijalu komedija 'Goli pištolj' gdje je pokazao i odličan komičarski talent.

Kennedy je među ostalim glumio i u filmovima 'Earthquake' i 'Airport', a igrao je i u popularnoj televizijskoj seriji 'Dallas'.