PROMJENE SAŠE BROZ

Povratak u prošlost uz omiljene Bowiejeve stihove

22.01.2016 u 18:25

Bionic
Reading

Poznata kazališna redateljica nerijetko posegne u svoju riznicu uspomena koja obiluje zanimljivim obiteljskim fotografijama. No nisu interesantne samo one s djedom Josipom Brozom Titom ili bakom Hertom Haas, tu su i Sašine fotografije iz mladosti koje je prošlog tjedna objavila na Facebooku, a komplimenti obožavatelja, kolega i prijatelja nisu bili malobrojni. Saša ih je potpisala naslovom jedne od najljepših Bowiejevih pjesama, 'Changes', aludirajući na vlastite promjene i životne faze kroz koje je prošla u 47 godina

'Promjene, okreni se i s nepoznatim suoči', poručio je još sedamdesetih David Bowie. Danas, nakon skoro pola stoljeća, mnogi tradicionalisti se i dalje s promjenama naše civilizacije teško suočavaju, a kako trenutno stvari stoje u Hrvatskoj, ponajviše naša nova politička elita koja stupa na vlast. Pogubni svjetonazori neki od njih vraćaju nas godinama unazad, no takvom sumornom tematikom nije bila inspirirana Saša Broz kad se prisjetila svoje mladosti.

Saša nas je na puno ljepši način vratila u prošlost nekim svojim starim fotografijama koje su, kao i uvijek, na Facebooku zaintrigirale njezine kolege, prijatelje, ali i virtualne udvarače. Komplimenata na račun Sašine ljepote bilo je dosta. Danas, nakon jednog okončanog braka i jedne dulje ljubavne veze, na pragu svojih pedesetih, Titova unuka o ljubavi mudro šuti. Ako i postoji netko u njezinom životu, ona to vješto skriva, a o emocijama zrele žene progovara ovako:

'U ovim godinama ne bih htjela govoriti o tom osjećaju kao o nekom logičnom slijedu koji se dogodio nakon mojih iskustava. Čitali ste 'Orkanske visove'? To je to, nešto za što čovjek živi i za što ide na kraj svijeta. Nema kalkulacije, nema pravila, formi ni društvenih normi koje mogu ići protiv takve ljubavi. Prava ljubav je jača od svega. Kada si sposoban ogoliti se kao osoba, predati se osjećajno jer svaki dio tvog bića želi biti prisutan u tom odnosu, tada zapravo ljubiš', rekla je prije dvije godine za jedan tjednik.

.. ch-ch-ch-ch-changes ))

Posted by Saša Broz on Saturday, January 16, 2016

..BEAUTIFUL STORY WILL BE TOLD SOON..HERTA HAAS & DERIŠTE ))- baka se nije voljela fotografirati ja jesam pa je tu i tamo popustila....

Posted by Saša Broz on Monday, December 14, 2015