NEDJELJNA AVVANTURA, 18-24 SATA

Pokret koji je promijenio svijet i seks kratka daha

28.12.2013 u 09:00

Bionic
Reading

Drugi tjedan u sklopu Nedjeljne Avvanture na tportalu imate priliku pogledati dokumentarac 'The Black Power Mixtape' i hrabar film o fenomenu seksa na jednu noć, 'Noć #1', koje ćete besplatno moći pogledati 29. prosinca od 18 do 24 sata na tportalu

Dokumentarac 'The Black Power Mixtape' kroz arhivske snimke i glazbu prati razvoj društvenog pokreta 'Black Power' koji je bio u naponu snage između 1967. i 1975. godine. Film kombinira glazbu, filmske zapise koji su 30 godina ležali u arhivu Švedske televizije te intervjue s afroameričkim umjetnicima, aktivistima, glazbenicima i učenjacima.

Režiju filma potpisuje Goran Hugo Olsson koji je rođen 1965. u švedskom gradu Lundu. Studij filma i finih umjetnosti završio je u Stockholmu, nakon čega se okrenuo dokumentarcima. Bio je urednik i suosnivač dokumentarnog televizijskog programa 'Ikon' prije čega je radio na serijama za Švedsku televiziju.


BLACK POWER MIXTAPE trailerby
Noć # 1' intimno je i odvažno istraživanje koncepta seks za jednu noć. Clara i Nikolai upoznaju se na raveu i završe u njegovu stanu. Prvi je dio filma erotsko i otvoreno portretiranje vođenja ljubavi. U trenutku kad se Clara pokuša iskrasti bez pozdrava, tipičan spoj kreće u neočekivanom smjeru.

Redateljica Anne Emond, rođena je 1982., a živi i radi u Montrealu od 2011. Od 2005., napisala je i režirala sedam kratkih filmova. S filmom 'Naissances' osvojila je nagradu za najbolji kratki film na Brooklyn International Film Festivalu. Kratki film 'Sophie Lavoie' osvojio je nagradu za najbolji kratki film na Montreal Festival du Nouveau Cinema i festivalu Vidéastes Recherchés. Filmovi Anne Emond fokusiraju se na ljudska bića i muke njihovih duša; ljubav, smrt, laž, mladost i usamljenost ključne su teme njezinih filmova.

U sklopu prvog regionalnog online filmskog festivala na internetu Nedjeljna Avvantura na tportalu, svake nedjelje od 18 do 24 sata na avvantura.tportal.hr imate priliku besplatno i nesmetano pogledati dva festivalska filma. I to zahvaljujući uspješnoj suradnji festivala Avvantura, Wide managementa i tportala. Svi koji propuste nedjeljni festivalski termin, moći će pogledati filmove u sklopu Videa on Demand uz minimalnu naknadu od 0,99 eura (7,50 kuna).