LJETNE RADOSTI

Pogledajte kako se odmara Neno Belan

18.07.2015 u 09:15

Bionic
Reading

Između koncerata sa svojim Fiumensima, Neno Belan odmara se u Pučišćima na otoku Braču. Rodno mjesto njegove majke Marije njegova je oaza za stvaranje novih pjesama i uživanje u ljetu

'Preko dana ili se odmaram u kući ili nešto raduckam oko kuće ili odem do centra mjesta vidjeti se s prijateljima, predvečer vozim bicikl, uvijek nađem neko mjesto uz more gdje mogu prebirati po žicama i uživati, bacim se negdje u more, mama kuha. To je najbolja moguća hrana na svijetu. Nitko ne radi ni bolju pašticadu s njokima i suhim šljivama, ni bakalar na crveno s grožđicama, što je brački specijalitet', ispričao je Neno Belan.Upravo je to idealan odmor za njega.

'Naravno, još idealnije bi bilo kad bi moj odmor trajao dulje, ali obaveze mi to ne dopuštaju. Prednost ovog posla je što ljeti uglavnom nastupam po obali pa uvijek mogu do mora', kaže. Dodaje da je cijeli život vezan uz Pučišća.

'Znam puno ljudi tamo, tako da za društvo nema nikakvih problema, a ima nas i dosta koji smo podrijetlom od tamo, a ne živimo čitavu godinu tamo, već po raznim gradovima', rekao je glazbenik. Prisjetio se i svog najgoreg ljetovanja.

'To je bilo 1981. godine kad sam odlazio na odsluženje vojnog roka u Sarajevu u bivšoj vojsci. Nažalost, tog ljeta je i duša mog oca prerano napustila ovaj svijet', ispričao je.


S prijateljima voli biti kraj mora i na moru