KIKI TABOR

Počinje prvi međunarodni festival dječjeg filma u Zaboku

23.05.2012 u 10:13

Bionic
Reading

U sklopu jubilarnog 10. Tabor film festivala, međunarodnog festivala kratkometražnog filma, prvi put održat će se i međunarodni festival dječjeg filma pod nazivom Kiki Tabor od 4. do 6. lipnja u multimedijalnom centru (kinodvorana) u Zaboku

U tri dana trajanja festivala mališani će imati priliku pogledati programe u 12 termina, od čega četiri natjecateljska programa kratkih dječjih filmova, i to u jutarnjim satima, sve do ranog podneva. Film koji osvoji najviše simpatija malih filmofila bit će proglašen pobjednikom prvog Kiki Tabora. Naime, upravo je dječji žiri, koji čine tri osobe mlađe od 16 godina, posebnost Kiki Tabora.

Za najmlađe, one predškolske dobi, organizatori su pripremili projekcije animiranih filmova koji će se prikazivati svakog dana od 9.30 do 11 sati te dva programa poljskih animacija nezavisnog studija Animation Across Borders, koje je za njih priredio Piotr Kardas.

Uz zabavni dio programa, najmlađe očekuje i onaj edukativni – filmska radionica u kojoj će se izraditi kratki film tehnikom stop animacije, koju će voditi Lucija Mrzljak, studentica Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Ulaz na sve projekcije je besplatan i otvoren za svu zainteresiranu djecu, a kako ni roditelji ne bi ostali zakinuti, organizatori su za njih pripremili večernje projekcije.

Ideja za Kiki Tabor rodila se posljednjih godina održavanja Tabor film festivala, jer se upravo dječji dio programa pokazao jednim od najuspješnijih. Cilj Kiki Tabora je kroz radionice izrade i projekcije filmova pridonijeti razvoju kulture gledanja filmova u ranoj dječjoj dobi, zbog čega su projekt podržale osnovne škole Krapinsko-zagorske županije.

Taj program Kiki Tabora bit će ponovno predstavljen i za trajanja Tabor film festivala od 8. do 14. srpnja.