DAMIR AVDIĆ

Pjesnik kontroverzne poezije stiže u Tvornicu

15.10.2014 u 13:27

Bionic
Reading

Jedan od najistaknutijih bosansko-hercegovačkih glazbenika, pjesnika i kantautora, Damir Avdić, nastupit će u Tvornici kulture u petak, 23. siječnja 2015. godine

Umjetnik riječi oštrih poput britve, direktnih kao metak u glavu, ravno iz srca. Bez kompromisa, bez iluzija, uzdrmaće i ljutog pankera i odvaljenog hiphopera. Odvojit će zamišljenog intelektualca od šanka i ušutkati najglasnijeg. Njegove riječi su žilave, napete, drske. Istina boli i Damir Avdić vam je prostire ogoljenu do srži, surovo i neumoljivo. Govori ih psihotično, ispraća vampirskim pogledom, urezuje tvrdim, moćnim gitarskim rifom koji više pripada hard core školi nego klubu kantautora. Damir Avdić alias Diplomatz je sve u jednoj osobi – pjevač, pjesnik, gitarist, bend, kantautor odnosno anti-kantautor, glumac, pisac, mislilac. Sve radi iz srca, trijezne glave, uvijek pogodivši u srž problema. Mnogima stane na žulj do kraja razobličavajući banalnost surove svakodnevnice.

Od prvog romana 'Na Krvi Ćuprija' i debitantskog solo albuma '...od trnja i žaoka' (Slušaj Najglasnije!) se kroz brojne koncertne nastupe po zemljama bivše Jugoslavije brzo proširila legenda o bosanskom psihu Damir Avdiću. Sa sljedećim albumima 'Mrtvi su mrtvi' i 'Život je raj' (oba Moonlee Records) te najaktualnijia 'Main Kapital' i 'Human Reich', Damir Avdić je potvrdio poziciju jednog od najznačajnijih autora posljednjeg desetljeća, a uz to svakako zaslužuje i titulu najgnjevnijeg pjesnika Balkana.

Ulaznice u pretprodaji iznose 35 kuna, dok će na dan koncerta za ulaznicu trebati izdvojiti 50 kuna

Službena prodajna mjesta:

• Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
entrio.hr
eventim.hr