KOLEGE O HOFFMANU:

'Philip je bio čisti genij'

03.02.2014 u 14:00

Bionic
Reading

Vijest o smrti Philipa Seymoura Hoffmana šokirala je njegove brojne kolege i štovatelje koji su se oglasili na društvenim mrežama

Gwyneth Paltrow, koja je s Hoffmanom glumila u 'Talentiranom gospodinu Ripleyju', objavila je na svojoj društvenoj mreži fotku s njim i Judeom Lawom uz komentar: 'Ischia, 1998, nakon večere i snimanja filma… Philip je bio čisti genij.'

Hoffman je 'bez sumnje jedan od najvještijih glumaca našeg vremena. Jedina utjeha u trenucima tuge i žaljenja je činjenica da će njegovi filmovi nadživjeti njegovu smrt. Prošli mjesec je došao pogledati našu predstavu u Cort teatru. Beskrajno mi je žao što se nismo sreli nakon toga da mu kažem koliko ga poštujem', napisao je sir Ian Mc Kellen na svom Facebooku.

'Nemam riječi. Ovo je jednostavno grozno!', napisao je George Clooney koji je režirao i dijelio set s Philipom u filmu 'Martovske ide'.

'Ovo je grozan dan za sve koji su radili s Philipom. Bio je ogroman talent. Naša srca su usmjerena njegovoj obitelji', napisao je Tom Hanks koji je s Hoffmanom glumio u filmu 'Rat Charlieja Wilsona'.

Julianne Moore je s Philipom glumila u tri filma: 'Kralj pornića', 'Magnolija' i 'Veliki Lebowski'. 'Osjećam se nevjerojatno sretnom što sam poznavala i radila s izvanrednim Philipom Seymourom Hoffmanom te duboko žalosnom zbog njegovog odlaska', izjavila je glumica za Entertainment Weekly.

Na svojoj stranici na Facebooku oglasio se i Jeff Bridges. 'Šokiran sam i beskrajno tužan zbog smrti Philipa Seymoura Hoffmana. Uživao sam glumiti s njim u 'Velikom Lebowskom'. Bio je stvarno divan čovjek i neopisivo talentiran, pravo blago. Moje misli i molitve su s njegovom obitelji', napisao je legendarni Dude.


Zvijezda 'Breaking Bada', Aaron Paul, koji je s Hoffmanom glumio u 'Nemogućoj misiji III', oglasio se putem Twittera. 'Danas smo ostali bez jednog od najboljih. Philipe Seymoure Hoffmane, počivaj u miru, prijatelju. Nedostajat ćeš mi uvijek i zauvijek', napisao je Paul.

Philip Seymour Hoffman u nedjelju prijepodne je nađen mrtav u kadi u svom apartmanu. U žilu mu je bila zabodena igla, a pokraj njega pronađene su vrećice s heroinom.

Iako je dugo godina bio čist, prošle godine je ponovo uronio u pakao ovisnosti. Da nije najbolje, vidjelo se na nedavno završenom Sundance Film Festivalu, na kojem je izgledao jako loše i nije želio davati izjave i intervjue. Iza sebe je ostavio dugogodišnju životnu partnericu Mimi O'Donnell i njihovo troje djece.