SVE O PRVOJ DAMI

Pet stvari zbog kojih će Melania Trump ući u povijest

12.11.2016 u 16:33

Bionic
Reading

Život pod povećalom nešto je na što je Slovenka Melania Trump već navikla, no kako će se snaći sada kada je postala prva dama Amerike, tek će se vidjeti. Mnogi je mediji zbog njezine ljubavi prema modi i lijepome te činjenici da joj je najvažnije zaštititi obitelj i sebe uspoređuju s Jackie Kennedy, a mi vam donosimo po čemu se još razlikuje od bivših američkih prvih dama

Biti prva damaSjedinjenih Američkih Država nije mala stvar, a kada je u pitanju Melania Trump, supruga novog američkog predsjednika Donalda Trumpa, njezin život, koji je bio pod povećalom i prije, sada se secira u detalje. Nije dugo trebalo da u javnost izađu podaci o tome u čemu se ona razlikuje od svojih prethodnica te zbog kojih će detalja iz svog osobnog života ući i u američku povijest.

Mnogi smatraju da će Melania Trump kao supruga republikanca, nakon Michelle Obama, pravnice s Harvarda, učiniti korak prve dame unazad, iz moderne u tradicionalnu, ali mnogi se slažu i kako ona više neće smjeti samo stajati postrani i biti povučena, već da će morati izaći iz svoje sigurnosne zone. Naime, Amerikanci od prve dame više ne očekuju da ona bude samo dobra majka, supruga i domaćica, već da na neki način bude celebrity, da bude viđena, velika potpora suprugu te da ima projekte, osobito humanitarne, koji pridonose boljitku nacije.


Prvi službeni susret bivše i sadašnje prve dame u Bijeloj kući: Michelle Obama i Melania Trump

No ono po čemu se razlikuje od ostalih supruga predsjednika SAD-a može se pobrojati u pet točaka.

Melania Trump prva je prva dama Amerike u 191 godinu koja nije rođena u Americi; (rođena je u Sloveniji). Osim nje, to je jedino 1825. bila Louisa Adams, supruga predsjednika Johna Quincyja Adamsa, koja je rođena u Engleskoj u vrijeme dok je Amerika bila engleska kolonija.


Melania Trump rođena je u Sloveniji, a ne u Americi

Melania Trump ujedno je i prva dama koja je zapravo treća supruga jednog predsjednika. Iako su mnogi, poput Reagana, Wilsona i TheodoraRoosevelta imali više supruga, nijedan osim predsjednika Trumpa nije se ženio tri i razvodio dva puta.


Melania je treća supruga Donalda Trumpa

Osim toga ona je i prva po tome što se nekada davno, u vrijeme dok je još živjela u Sloveniji, bavila manekenstvom. Kao Melania Knavs bila je uspješan model, a upravo je zbog modnog svijeta i stigla u Ameriku gdje se 2005. vjenčala s Trumpom.

I Will Bring Jackie Kennedy back to the #WhiteHouse ???? #Trump2016 #MakeAmericaGreatAgain

Fotografiju objavljuje Melania Trump (@firstladymelaniatrump)


Ona je prva supruga nekog američkog predsjednika koja je bila manekenka

Ono što se najmanje sviđa američkoj konzervativnoj javnosti podatak je da je pozirala naga, i to najmanje dva puta. New York Post u posjedu je njezinih golih fotografija kada je imala 25 godina, a britanski GQ objavio je fotografije iz 2000. godine na kojima gola leži na krznu i pozira.

After All This Time, I Still Admire His Dedication in Finishing What He Starts. We Are Almost to Victory Day. #MAGA #PresidentTrump

Fotografiju objavljuje Melania Trump (@firstladymelaniatrump)


I posljednje, ali ne manje bitno, prva je prva dama kojoj engleski nije materinji jezik budući da je rođena u Sloveniji. Osim slovenskog, tečno govori engleski, francuski, srpski i njemački.

Ipak, većina u njoj vidi nasljednicu Jackie Kennedy koja od svega pokušava zaštititi prvo svoje dijete, a potom i sebe, koja je velika zaljubljenica u modu i ne miješa se u političke odluke.

Pogledajte video: