DAN BORBE PROTIV HOMOFOBIJE

Partycipacija i AKC Medika - glazbom protiv homofobije

18.05.2012 u 17:25

Bionic
Reading

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije, 'party odjel' Zagreb Pridea – Partycipacija, već četvrtu godinu zaredom u AKC Medika organizira tulum. Po dozu homofobe-free plesnog ludovanja pozivaju sve ljude otvorenog srca i uma da uz živu svirku još življih bendova, ovaj put iz Hrvatske i Austrije, obilježe dan osnovnih ljudskih prava i slobode odabira

Koncert austrijskih 'girl' bendova Just Friends and Lovers i Plaided održat će se u prostoru kluba Attack, dok će svoje pop setove u Chakkinoj sobi odvrtjeti DJ duo PopShop i dvojac iz benda Hemendex u elektro izdanju. Popularna birtija (Chakka's room) bit će uz glazbenu podlogu i scena vizualnog doživljaja u režiji zanimljive i hvaljene VJ-ice Tanje i 400 zečeva. Uz VJ-ing rezidentica je Pistolero Breaksa i Partycipacije te članica indie experimental rock benda Žen. Nastupat će uz PopShop dvojac, a svojim animacijama, ilustracijama i videosnimkama stvoriti jedan, kako slikovito stoji u najavi njezinog performansa - 'psihodelično-infantilni vizualni kolaž'.

Pop je ključna riječ zbivanja u 'birtiji' i dvojac iz benda Hemendex, pod aliasom Hexasonic Soundsystem, pod noge tulumaša prosut će upravo to - najveseliju eklektičnu selekciju poznatih i manje poznatih elektro pop i new wave favorita iz svoje kolekcije. DJ Popslut & Mr.Blonde pak obećavaju izrazito plesni i veseli set svima znanim stvari prošaran zanimljivim remixima i editima zrelog, ali nikako isforsiranog i komercijalnog popa.

U Attacku će zvuk biti malo drukčiji ili točnije – žešći, a Austrijanke koje će se premijerno u Zagrebu primiti instrumenata i publiku počastiti svojim zvučnim zagrljajem su Lina, Magdalena i Veronika, okupljene u austrijski Riot Grrrl bend Just Friends and Lovers koje vlastitu glazbu, zovu čudnovatim kljunašem Lo-Fi-a. Zvuk njihovog feminističkog punk-rocka prožet je utjecajima bendova poput Sleater Kinney ili Shaggsa, ali i vlastitim pečatom bunta, melankolije i satire.

Kolegice iz benda Plaided, Veronika i Julia, surađuju od 2005. godine kroz razne formacije, bendove te kroz organizaciju LadyFest Vienna i drugih feminističkih događanja. Eksperimentiraju svirajući razne instrumente, a kako kažu, vole DIY, riot grrrls, punk, mačke i velika srca – dovoljna reklama za ne propustiti ovaj koncert.

Vrata Medike otvaraju se u 22 sata, koncert počinje u 23. Za upad treba izdvojiti 15 kuna do 23 sata ili 30 kuna nakon toga.