NA TRAVNJAKU BRILJIRALI

Partijaneri se baš ne snalaze na terenu za picigin

13.07.2015 u 18:54

  • +5

Posjetitelji Ultre

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec

Bionic
Reading

Na nogometnom travnjaku splitskog Poljuda partijaneri su pokazali izuzetnu izdržljivost, no kad su se spustili do splitskih Bačvica, jedinog terena Svjetskog prvenstva u piciginu, pokleknuli su i prije nego što su se uspjeli skinuti u 'sportsku opremu'

Iako se gledajući sa strane čini kako je riječ o pukoj zabavi i razbibrizi, biti partijanerom nije nimalo lako. Na jutros završenom splitskom dijelu Ultra Europe festivala valjalo je poslušati 250 sati glazbe, za što su partijaneri imali tek tri dana.

Kako je fizički nemoguće 250 sati preslušati u 72 sata, glazba koju je proizvodilo stotinjak DJ-a raspoređena je na četiri pozornice. Ovisno o reputaciji DJ-a, trajanje nastupa variralo je od 40-ak minuta pa sve do dva sata.

Nije teško zamisliti koliko je to šetnje od pozornice do pozornice ukoliko želite poslušati dio seta makar četvrtine DJ-a. A kad uzmete u obzir to da se partijaneri kreću plesno, i to uz ne baš lepršav ritam, te da su se u kretanju između pozornica mimoilazili s više od 150 tisuća drugih partijanera koji su na Ultru stigli iz preko 140 zemalja svijeta, ne treba čuditi da se u ponedjeljak na Bačvicama više spavalo nego brčkalo u moru.

A sve koji se uspiju trgnuti iz sna na vrijeme u sklopu Ultra Europe festivala čeka još večerašnja Party Yacht Regata na Zlatnom ratu u bračkom Bolu i Ultra Beach party u utorak na Hvaru u sklopu Amfora Grand Beach Resorta.