VIDEOINTERVJU: NEVIO MARASOVIĆ

'Ovo nije brešanovska komedija, već mali inteligentan film'

Intervju s Neviom Marasovićem

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Bionic
Reading

Uoči premijerne izvedbe filma 'Vis-a-Vis' na Festivalu igranog filma u Puli, razgovarali smo s suautorom i redateljem filma Neviom Marasovićem

Prije tri godine Nevio Marasović filmom 'Show Must Go On' imao je čast otvoriti Festival igranog filma u Puli. Ove godine dolazi s bitno drukčijim, komornijim filmom 'Vis-a-Vis' u kojemu je okupio poker vrhunskih glumaca: Rakana Rushaidata, Janka Popović-Volarića, Krešimira Mikića i Dariju Lorenci.

'Ovim filmom ću iznevjeriti svoje fanove, odnosno klince koji briju na 'Show Must Go On'. Radi se o 'Sundance filmu', indie drami, vrlo nepretencioznoj te baziranoj na pitkoj, jednostavnoj priči. O filmu intimnih, malih odnosa', objasnio nam je Marasović 'poetski zaokret'.

Rushaidat i Popović-Volarić s Marasovićem potpisuju vrlo zanimljiv scenarij koji nas odvodi u svijet filma i filmaša, redatelja i glumaca, filmskih scenarija i privatnih života. I svega toga u zrcaljenju i preplitanju. Iako zvuči biografski, životne crte aktera bile su tek početni impulsi koji su odveli autore filma u zavodljiv svijet fikcije.

'Janko je komercijalni potencijal ovoga filma. Svi će pisati da je to biografska priča, iako nije. To će možda privući ljude, ali mislim da će se osjetiti prevarenima', objasnio je Marasović kino-potencijal filma nastavivši:

'Ovo nije komedija tipa Brešanove, za široke mase, već jedan mali inteligentan film koji će imati svoju publiku, a koja u Hrvatskoj neće biti brojna.'

Cijeli videointervju pogledajte u nastavku: